Efterlysning!

2010-08-31   14:59:02


"Neela blev stulen
igår, måndag 30/8 utan för Time i Andersberg, Gävle vid 22 tiden. Allt vi har att gå på är en att en kille med keps,gick fram, gav henne en örfil och tog henne och gick, Det är vad några små  pojkar såg preics innan det upptäcktes att Neela var borta.

Så jag vädjar till er, har någon sett eller hört något? Ring något utav dessa nr: Louise Ågren: 0720032544 * Ida Ågren : 0738333184 * Zanna Holappa: 0760950993"

Förstår inte att folk ska ha så svårt att skilja på mitt och ditt!

Första lektionen!

2010-08-31   13:28:02
Nu har jag kommit hem från dagens första och enda lektion! Den höll bara på mellan 11,15-12,00 så det var en riktigt skön tid måste jag säga. Vår nya lärare (får vi säga så för kursföreståndaren?) Karin höll en kort introduktion och så presenterade vi oss och fick våra nya basgrupper. Dom här seminariegrupperna som vi är i är på runt 25 pers och eftersom vi är ungefär 300 studenter i min årskull är vi uppdelade på tolv grupper som vi byter varje termin. Därav presentationen. Några bekanta ansikten kom jag med i alla fall! Jag utgör basgrupp 5 med Viktoria och Johann som jag känner sen tidigare och nya bekantskaperna Sara och Lorenzo. Bir nog kanoners! Jag har också en ny cykelkompis i Viktoria som bor bara ett kvarter ifrån mig. Sweet! Nu ska jag ta mig en sväng till Ica tänkte jag och sen fördjupa mig i rättsfallen vi har till imorgon. Pussen!Jag behöver semester!

Förseningar

2010-08-31   09:44:48
Jag tycker verkligen inte om förseningar. Jag är en sån som gillar att planera och ha koll på saker och det kan jag inte när saker flyttas och försenas. Nu snackar vi inte om att komma fem minuter sent någon gång utan om när tåget är tre timmar sent, när paket på posten som man räknar med att få så man kan använda innehållet en viss tid kommer två veckor senare eller när en konsert flyttas från början på november till slutet av mars. Sånt är inte okej! Den här dagen började inte helt bra men man får försöka se det positivt och tänka att det kan ju bara bli bättre!

Bio och statsministerbesök!

2010-08-30   17:22:57

Då var T5 igång och vi satsar på att gå ut hårt från början och sen öka mot slutet. Trampade iväg för registrering och jag tillhör nu seminariegrupp 7 och basgrupp 5. Vi får inte säga klass, elever och läxor för våran kursföreståndare. Han tyckte det lät för gymnasialt! Hårda bud på juristlinjen vet ni. Efter att ha sprungit runt på stan och gjort lite ärenden knallade jag iväg till bion där vår första föreläning skulle hållas. Vi jurister går på sveriges äldsta juristutbildning men ändå får vi springa runt halva stan för att hitta lokaler där alla vi knappa 300 får plats. En inledning på 30 min och efter en paus blev det föreläsning i två timmar. Temat på terminen är associationsrätt och skatterätt vilket betyder att vi ska lära oss allt som är värt att veta om aktiebolag, enkla bolag och skatter före december. Det hela toppar vi med lite redovisningsrätt också. Blir nog bra!

Efter föreläsningen gick vi tillbaka för att studera grupperna lite närmare och sen drog jag med mig Erik in på Gina och Glitter. Vi avslutade med en sväng ner på Claes Ohlson där jag köpte en DVD. Vi såg också självaste statsminister Reinfeldt komma gående på väg att hålla tal vid valstugorna. Det kändes stort! Han ser stabil ut den gode Fredrik.

Det är inte lätt när det är svårt!

2010-08-30   09:32:34

Söndagsmys!

2010-08-29   23:21:50
Avslutade veckan med tacopaj, en flaska vin och trevligt sällskap i soffan. Dålig film såg vi också men översättningarna var i alla fall klockrena!

Imorgon är det Termin 5 som gäller. Bring it on!

Bilpriser.se

2010-08-29   21:03:06

Jag har fått lära mig att bilar är en hel vetenskap! Erik slänger ur sig modeller, märken och tillbehör på löpande band och för en lekman på ämnet som jag är det ibland svårt att hänga med även om jag försöker hålla god min. Jag vet ju att vi har en Saab 9000 och en Audi Allroad hemma men det är ungefär så långt mina kunskaper sträcker sig. Jag har ingen aning om motorer eller andra mer tekniska saker. Fast fylla på olja och spolarvätska, det kan jag! Det är mycket man ska ha koll på och en hel hög med uttryck och termer att lära sig. Inte helt enkelt, men nu finns det en lösning! Bilpriser.se har samlat in och värderat en rad olika begagnade bilar av olika märken och prisklasser på ett ställe. Det som är finessen är att dom skriver information om varje modell och bil på ett enkelt sätt så till och med jag kan förstå! Den tydliga plus- och minusdelen gillas skarpt. På det här sättet kan alla hitta en bil som passar perfekt. Det finns också många fina bilder att titta på. En annan bra grej är att det är en oberoende sida och inte personen som säljer bilen som gör bedömningen. Känns tryggt och bra som konsument!

Som gammal Saabvän vill jag slå ett slag för modellen 9-5. Erik säger att det är en bra bil!Erik om Saab : I'm not driving fast, I'm flying low.

Hemma!

2010-08-29   14:31:16

Inflyttningsfest!

2010-08-29   10:58:21

Igår skulle Elins lägenhet festas in och vi var ett gäng glada frivilliga som gärna hjälpte till! Jag passade på att bli uppdaterad om husköp, nya bilar och nya jobb. Grattis alla fina! Det blev väldigt roligt och bröderna Pers stog för förstklassig underhållning. Kvällens bästa var helt klart när Stefan stog på alla fyra, blev smiskad av Nisse och skrek "I´m so nasty!". Naturligtvis finns det på film men eftersom jag gillar mina vänner tänker jag inte lägga upp den här utan den får vara kvar i tryggt förvar på min mobil. Ska tilläggas att det var under en klassisk Sanning och konka så ingen får några dumma idéer. Joels ledsna säl var också världsklass medan Lollos fejkade orgasm inte fick godkänt! Så där låter du ju inte! Puss på alla närvarande och tack för en trevlig kväll!

Fullspäckad lördag!

2010-08-28   16:10:24
Efter frukost drog mamma och pappa iväg mot Söderhamn. Jag ringde dom ganska direkt eftersom mamma hade blnyckeln till Saaben som jag skulle ha i sin jacka så dom fick vackert vända om igen.

Gjorde en rad ärenden med hjälp av bilen! Lämnade papperssopor och sen åkte jag och köpte nya krukor till blommorna på Plantagen. Dom ska få lite ny jord nu också. Vuxenpoäng! Ut till Valbo och Köpis där jag inhandlade lite vuxendricka och tog en snabb sväng in på IKEA. Kom ut endast 133 kr fattigare så jag betraktar mig själv som duktig! Avslutade min tripp på MediaMarkt där en kille fick kolla på min dator. Min HDMI kontakt vill inte fungera som den ska så den ska antagligen in på en genomgång. Dom hade för övrigt "mellandagsrea" där den här veckan! En liten tjej bjöd på glögg och pepparkakor, dom spelade julmusik och visade Tomten är far till alla barnen på tv-apparaterna. Tja... Varför inte liksom!

Tjäna pengar på bloggen?

2010-08-28   10:13:27
Jag får ibland frågan om jag tjänar några pengar på bloggen och svaret är faktiskt ja! Inte så mycket, men några hundralappar extra då och då är aldrig fel. Jag har gjort som så att jag registrerat mig på en sida som heter www.blogvertiser.se. Dom kopplar ihop bloggare med olika företag som vill att någon skriver om dom. Oftast handlar det om att skriva 200 ord om en hemsida eller en produkt. Det jag gillar skarpt är att det inte finns något krav på vad du ska skriva utan tycker du sidan eller produkten är värdelös så får du skriva det också och ändå få betalt! Hur mycket du får beror på hur många läsare du har och hur många sånna här inlägg du skrivit tidigare. Är det något du inte vill skriva  om är det också helt okej att tacka nej till erbjudande. Kolla in sidan du också!

Fredagsmys!

2010-08-27   22:44:21

Dagen inleddes med att jag trampade ner på stan och sålde två böcker. Klirr i kassan! Annars har den spenderats på Hemköp! Jag och Anders var i charken som sagt och plockade varor heeeela dagen. Skönt att slippa ha en kassa ute som ska passas. Klockan sju fick det vara nog och jag drog hem för tacos och mys i soffan!

Avslutar med ett klipp som fina Nina filmade på Locnville när dom gästade Malmö i veckan! Sköna killar både på och på sidan av scenen, det är tydligt det! Vet att jag tjatar lite om dom nu men det är verkligen en trevlig ny bekantskap jag gjort och skulle vara kul om ni också diggade dom!

Sista dagen på jobbet!

2010-08-27   09:02:08
Fredag morgon och trots det lite gråa vädret ute är jag på bra humör! Om en timme börjar sista dagen på jobbet  för sommaren. Nu ska jag gå från att jobba som en idiot till att plugga som en idiot. Typ. Blir till att hänga med Anders i charken så det blir en finfin avslutning i alla fall. Slutar kl 19 så sakna mig inte för mycket är ni söta.

Måste bara berätta om min fina lillebror! Oscar är en lika stor musiknörd som jag och skillnaden är att han faktiskt har lite av det i sig och är hur duktig som helst på gitarr. Han har nu börjat andra året på gymnasiet och valde musik som individuellt val! Första övningen blev att fem och fem (Oscar kom med fyra tjejer) lära in tre låtar. Nu visade det sig att Oscar var den enda som hade någon sådär erfarenhet men han styrde upp det hela! En tjej kunde fyrtakt så hon fick ta trummor, en annan hade plingat lite på piano sen tidigare så hon fick sköta det och en tredje hade lite fallenhet på giarr så Oscar ska hjälpa henne med det. Den fjärde verkade inte ha fallenhet för just så mycket alls men han siktar på att lära henne lite bas. Sen får jag väl dra av ett jäkla långt gitarrsolo! Jag är en mycket stolt storasyster till båda mina fina!

Aaliyah Dana Haughton

2010-08-26   13:57:58
Igår var det nio år sedan R&B-sångerskan Aaliyah gick bort i en flygolycka utanför Bahamas. Hon blev bara 22 år gammal men under sin korta tid på jorden var hon med och förändrade R&B-musiken och jobbade med R. Kelly och Timbaland. Idag är hon en förebild för artister som Rihanna och Ciara. Videon under är inspelad bara dagarna före hennes död och vi kan konstatera att en stjärna togs ifrån oss på tok för tidigt.

Torsdag!

2010-08-26   11:14:40
Jag som planerat att gå upp vid nio men det liksom sket sig! Fast ingen större fara skedd och nu har jag ätit frulle och ska ta en sväng med Eddie. 14,30 börjar sommarens näst sista pass på jobbet. Det känns bra! Jag saknar Uppsala faktiskt och på söndag är jag tillbaka bland härliga vänner, seminarier och nationer för ännu en termin.

Igår gick det rätt lugnt till på jobbet. Linda kom förbi en sväng! Sen rullade det på utan några större överaskningar. Jag och Tessan var det som styrde och ställde och vi har ju rutinen inne på det där vid det här laget. Men nej, hundprommis var det! Later!

Om mig


RSS 2.0