Home sweet home!

2010-03-31   22:43:41
Tillbaka hemma hos la familía i Gävle. Som vanligt råder ett underbart kaos här när fem vuxna och en hund ska samsas. Måste nog inse att bror och bror får räknas som vuxna nu också. Minstingen blir ju 17 i sommar och mäter in på 1,90 över havet så han är väl inte så liten längre. Vad som än händer kommer han alltid vara min lillebror! Eddie vägrar som vanligt släppa mig med blicken och följer mig överallt. Han ville till och med följa med in på toaletten men där kände jag att gränsen gick. Underbara lilla vovve! Var en sväng hos mormor och sen lagade vi en underbar pasta carbonara. Kvällen har annars ägnats åt tv och lite planering. Nu ska jag ta en sista sväng med Eddie och sen blir det sängen. Ny dag imorgon!

Måste passa på att utfärda en varning inför imorgon. Tänk på att det är första april så ni inte blir lurade!

Till salu!

2010-03-31   16:50:17



Tänkte sälja iväg min läderjacka! Den är i fint skick och knappt använd.
Storlek S och av märket Foreside.
Pris 500 kr

Maila mig på [email protected] om du är intresserad!

Mot Brynäsland!

2010-03-31   10:40:32

Mama I´m coming home!

Middag med resegruppen!

2010-03-30   22:58:07
Kom just hem efter en mycket trevlig dinner med resegruppen på Snerikes. Var faktiskt lite nervös när jag rullade dit eftersom jag inte kände någon. Madde och Björn har lämnat mig och Uppsala över påsk. Vi var totalt 8 pers av 20 som dök upp, tog ett glas vin och lite mat och lärde känna varandra lite bättre. Verkar vara ett trevligt gäng! Några av tjejerna läser termin sex nu vilket innebär att det är valbara kurser för deras del till hösten och dom tänkte spendera lite tid utomlands. En tjej skulle till Minnesota och en till Paris. Något att fundera på tills jag är i samma sits om ett år! Ett år på golfkusten i Australien kanske? Nya Zeeland eller England? Möjligheterna är oändliga and I love it! Efter några timmars prat om allt och inget knallade jag hemmåt i sällskap med Madeleine och Petter som är två nyfunna vänner. Den 23 april drar vi till Bryssel hela gänget. Vi snackar besök på EU-institutioner, Amnesty International, NATO och utgång med lokala juriststudenter. Ska bli så galet skoj!

Vill du vinna ett PS3?

2010-03-30   16:02:49
Vill du vinna ett Playstation 3 eller tjejgruppen Plays nya skiva? Skyndar du dig att anmäla dig får du deras nya singel Not the one helt gratis! Lyssnar in den nu och den svänger! Det är naturligvis helt gratis att vara med i tävlingen och du slipper jobbiga mail från folk som vill att du ska köpa massa saker. Klicka här för att anmäla dig du också!

Marcus Sjöstrand

2010-03-30   13:59:12

Här är en kille som heter Marcus Sjöstrand! Han sjöng en kanske inte helt okänd låt när han var i final i Schlagerstjärnan 2010 som avgjordes för ett par veckor sedan. I den tävlingen har också personer som Sonja Aldén, Molly Sandén och Alice Svensson startat sina karriärer. Marcus känner ni kanske igen från Junior Eurovision Song Contest där han ställde upp 2007. Nu har han precis fyllt 17 år och tagit ytterligare ett steg. Do you like? Marcus är också med i bandet Save the planet som är aktuella inför Metro on stage så klicka in och rösta på dom när du ändå är igång!


Vem är din kändis BFF?

2010-03-30   11:18:02

Har du någon gång undrat vilken känds som skulle bli din absolut bästa vän om det nu inte var för att vi är vanliga och aldrig ens kommer komma i närheten av dom? Jag hittade ett roligt test och tydligen är det Katie Holmes jag skulle klicka med. Spontant känner jag väl att hon verkar vara lite för hjärntvättad av käre Tom men vem vet, hon kanske är supertrevlig! Döm aldrig någon på förhand mina vänner.

Testet kan du göra här! Glöm inte slänga in en kommentar vem du fick :)

Ananaspaj!

2010-03-29   21:17:01
Såhär i påsktider ska ju allt vara gult. Tänkte tipsa om en gul, kanske lite annorlunda men otroligt god efterättspaj! Du drar enkelt ihop den på några minuterer och den går hem hos både farmor och barn. Receptet har jag helt fräckt tagit från www.ica.se.

Ananaspaj
Portioner: 6-8
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas 

Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Det är inte bara att flytta...

2010-03-29   14:37:58

Dagen började med sovmorgon! Låg kvar lite extra i sängen och bara myste åt tanken på att jag inte har en enda tid att passa idag. Så skönt vill jag lova! Påsklov är en grymt bra uppfinning om du frågar mig. När jag väl tagit upp blev det en timmes powerwalk. Har plockat fram mina gympaskor och insåg hur mycket lättare det är att gå med dom än med vinterskorna. Härligt att våren är på väg! Imorgon ska cykeln få komma ut och röra lite på sig också. Så mycket smidigare att kunna åka när man vill och slippa springa till bussen som dessutom kostar en slant. Miljövänligt och bra dessutom.

Har tillbringat en stund nu med att försöka styra upp flytten lite. Om en månad ungefär smäller det och jag ska flytta in i min nya lägenhet. Ska bli jättekul men man inser också hur mycket det är som måste fixas och ordnas före det. Elavtal, hemförsäkring, adressändring... Listan tar aldrig slut! Ska jämföra lite och sen blir det lättare att planera allt när jag pratat med tjejen som har lägenheten nu och fått höra hur hon har tänkt. Nu ska jag återgå till Straffrättens påföljdslära och lära mig allt som finns att veta om fängelse. Cheers!

Grattis Mattias!

2010-03-29   12:37:15



Mattelito är inte så liten längre. Grattis på 29 års dagen vännen!

Valpar!

2010-03-28   18:56:00

Tidigt i morse fick min kära skåning Emmas vovve Azzi valpar! Dom har tre härliga schäfrar hemma och nu har dom fått sin första kull med valpar. Hur söta är dom inte på en skala? En hane och tre tikar blev det. Om det är någon som är intresserad av en liten vovve så tycker jag ni ska ta kontakt med dom via hemsidan. Valparna är leveransklara i slutet på maj när dom fyllt åtta veckor och finns strax utanför Kristianstad!



http://attackenzkennel.dinstudio.se

Utdrag ur belastningsregistret

2010-03-28   15:27:22
Har just fyllt i en blankett som ska stoppas på lådan och skickas upp till Rikspolisstyrelsen i Kiruna. Förhoppningsvis får jag inom ett par veckor tillbaka ett brev med ett utdrag ur belastingsregistret. Där finns information om alla personer i Sverige och deras brott. Eftersom jag aldrig har varit straffad och inte ens fått böter för att jag kört för fort ska det inte finnas något alls på mig i registret. Varför då detta tänker ni! Det är som så att mina kursledare vill se ett sånt intyg för att jag ska få börja jobba på Tingsrätten här i Uppsala. Dom vill se att jag inte har gjort några grövre grejer, annars anses jag inte vara lämplig för jobbet. Samma sak krävs oftast om du till exempel ska söka jobb på en skola eller dagis. Nu bryr dom sig säkert inte om ifall jag kört för fort någon enstaka gång men om man åkt dit för saker som misshandel, våldtäkt eller något annat otrevligt så är det ju kanske inte en så bra idé att jag jobbar med barn eller hjälper andra som står åtalade för brott. På så sätt får vi ju alla en lite bättre värld med rätt personer på rätt ställe. Registret är väldigt smidigt och vem som helst kan själv beställa hem ett utdrag gratis via polisens hemsida.

Easy like a Sunday morning!

2010-03-28   11:00:51
God morgon på er! Igår blev det en rätt lugn dag som mest gick ut på att återhämta sig efter fredagens festligheter! Idag tänkte jag vara lite mer produktiv och därför står städning och plugg på dagens schema. Någon som ska göra något roligt idag? Först ska jag fixa lite frukost! Easy, like a Sunday morning!

Sommartid!

2010-03-28   00:05:22



Ni glömmer väl inte ställa om klockan inatt?
Den ska ställas FRAM en timme!

Let´s Dance final!

2010-03-27   14:54:25

Igår mötte jag upp Sarah och Johanna och tuffade tåg till huvudstaden. Dom drog vidare medan jag träffade min kära kusin vitamin Emmelie för en fika. Vi slog oss ner högst upp i Åhlénshuset och jag köpte en räksallad för 89 kr. Inte okej! Kul att se henne i vilket fall, det var länge sen!

När vi ätit klart hoppade jag på bussen mot SVT huset och på bussen satt kvällens och nattens sällskap i form av Micks och Jess! Vi fixade lite smink och kläder och till slut fick vi komma in och mingla lite. Magnus Samuelsson är verkligen brutalt stor kan jag meddela. Anna Book, Markus Allbäck, Peter Jidhe, Erik Grönwall var några som var på plats och naturligtvis även Erik och Danny. Vi tog plats, fick vin och finalen kunde börja. Mattias dansade som aldrig förr och hejade på bäst vi kunde. Hans shownummer var verkligen hur bra som helst och till och med dom som satt bredvid oss och höll på Claudia tyckte han var fantastisk. Stående ovationer! Jag kände kanppt igen er först! Jag trodde det var Synsam som hade firmafest! Klockren! Vi kramade om killarna i pausen för nyheterna och det togs en massa kort. Sen var det då dags för avgörandet. Handsvätt, skakningar i hela kroppen och rent allmänt en känslomässig berg-och-dal bana. Det är så svårt och beskriva men när man sitter där i studion och det tar bara evigheter före dom säger vem som vunnit och man vill bara att det ska vara över. Man är redo att bli så jäkla glad på samma gång som man vet att man kan bli så ledsen och besviken också. När dom ropade upp Mattes namn är jag rädd vi gav någon stackare tinnitus, förlåt! När vi samlat oss gick vi ner på golvet, kramades och pratade med folk. Vi kom fram till att Matte tog hem det tack vare sitt shownummer och Danny berättade om LA. Erik passade på att sno Mattes pappas slips också! Daniel DaSilva tyckte vi behövde mer färg så han sköt konfetti på oss. Ryssen kommer! Vi lämnade studion och drog vidare på nya äventyr!

Alla som skulle vidare till efterfesten fick åka buss till Stureplan och nattklubben Pontus. Där var det uppdukat med gratis champagne och supergoda snittar med lax och guacamole! Jess var smått skeptisk till dom! Vi hade ett gäng kypare som passade upp på oss under hela kvällen. Vi dansade, skålade och minglade på med allt och alla. Vi hittade Peter Magnusson på damrummet, fick en nästan privat dansuppvisning av Stefan och Malin och jag hittade även på Mattias från Lyxfällan så passade på att ta ett kort som jag ska visa för Torbjörn vid tillfälle! Vi lämnade festen till Baby goodbye och det kändes som att det liksom inte kunde bli så mycket bättre. Till slut ramlade ett gäng trötta men glada tjejer i säng hemma hos Micks.


 
 
 
 
  
 

Om mig


RSS 2.0