Juridik och trevliga mail!

2009-09-30   18:05:36
Jag mår fortfarande inte toppen men det känns lite bättre nu! Har också fått ytterligare en anledning till att bli frisk eftersom en inbjudan landade i min inkorg idag. Jag har väl aldrig sagt nej till bubbel och överaskningar så det ska bli riktigt trevligt! Mer om det senare.

Har haft seminarium idag. Jag gillar min skola, speciellt när den bjuder på tårta! Annars var det rätt som vanligt. Vi gick därifrån om möjligt mer förvirrade än när vi kom dit. Juridiken är fantastisk! Nu blir det fixa lite mat och sen kolla in kvällens Idol.

Det är en väldigt viktig dag idag också. Det är den sista dagen någonsin med den gamla kommissionslagen. Bara en sån sak!

Förkylningstider!

2009-09-30   09:15:43
Vaknar upp med täppt näsa och ont i halsen. Precis vad jag önskade mig just nu... Eller inte. Jag har helt enkelt inte tid att bli sjuk just nu. Löser detta tillfälligt med tjocka strumpor, stor halsduk och en kopp te... Någon som har en huskur mot förkylning? Nu ska jag ta tag i sakrätten! Dejt med basgruppen efter lunch.

Det här med kommission är synnerligen invecklat!

2009-09-29   22:35:48
Förväntningarna var höga och spända av förvänatan åkte vi till BMC och hade föreläsning med Håstad. Han är som sagt något av en ikon inom juridiska kretsar. Han var som förväntat enormt kunnig och duktig på alla sätt. I paus gick jag för att ta en kaffe och det slutade med ett samtal på tio minuter med min lärare Torbjörn. Han är helt klart beroende av kaffe! Dricker i genomsnitt 12-15 koppar per dag fick jag veta... Utom när han försöker dra ner på det, då dricker han bara 8-10 st. Vi snackade antagningspoäng och studier och sånt. Fick veta att han själv inte var någon jätteseriös student, så det finns hopp! Håstad lyckades snurra in sig själv i sitt juridiska resonemang men vi gillar honom ändå. Som sagt. Det här med kommission är synnerligen invecklat!

Idag var då dagen F som i föredrag. Började med en sokratisk lektion där jag slapp få en fråga idag. Blev en sväng hem när jag insåg att min OH-bild inte var riktigt vad den skulle. Några klick senare var den bättre och jag kunde återvända till skolan och avslutningen på basgruppsmötet. Jag inledde lektionen med mitt föredrag om konsumtion. Ytterligare ett lite krångligt ämne men jag är nöjd med min prestation. Är ju alltid lite nervöst att prata inför folk men jag körde på och litade på mina kunskaper och det mesta satt där det skulle. Fick 3 av 4 möjliga poäng i betyg så det får också ses som helt godkänt. Det enda som inte kändes riktigt bra var att Carl-Magnus inleder betygspratet med att han aldrig har satt en 4 poängare. Vad är det då för vits att ha med den på betygsskalan? Jag förstår ju att man måste vara helt klockren för att nå upp i så hög poäng men det skulle ju vara kul att faktiskt ha möjligheten i vilket fall eftersom det står på papperet... Jag är nöjd i vilket fall och många av mina söta vänner tyckte också jag varit duktig.

Kvällen har spenderats med Mattias, Markus och Emelie! Vi har ätit tacos och kollat Idol och så! Nu börjar utröstningen så måste kila!

Kvällens Idol!

2009-09-29   17:30:22

ALLA RÖSTAR PÅ CLARA IKVÄLL!
Ring 099-41403 eller smsa Clara till 72400

Twitter

2009-09-29   08:26:49
Ni följer väl min twitter också? Lite korta snabba uppdateringar flera gånger om dagen!
http://twitter.com/jossan_hoppsan

So incredible

2009-09-28   19:19:33

Vi kan börja historien klockan 07,45 när mamma ringer och väcker mig och säger dom åker från Gävle. Hade inte sovit så många timmar men det var bara upp och in i duschen. En knapp timme senare kommer dom och mamma hade med sig massa mat till mig! Mammor är bra ibland. Lax, köttbullar, fläskfilé och allt möjligt gott. Vi hoppade in i bilen och satte fart mot Stockholm. Lämnade av farfar på Karlberg slott eftersom han skulle träffa massa gamla gubbar från militären. Dom skulle ha 60-års jubilum. Rätt coolt måste jag säga! Fint ställe också. Jag och mamma hoppade av vid Centralen och tog en kaffe och pratade lite tills mitt tåg skulle gå. Allt gick superb tills vi kom till Falköping. Vi lämnade av några och fick några nya med oss, åker en meter och sen stannar tåget. Först trodde dom att det var något elfel men visade sig att loket gått sönder och inte kunde lagas på plats. Fick sitta och försöka förklara allt för den amerikanska killen bredvid. Nästan en timme stog vi där tills det kom ett annat tåg och vi kunde fortsätta vår resa. Problemet var ju bara att det tåget var så gott som fullbokat så vi fick stå en timme som packade sillar. Lovely. Emma fick i uppdrag att fixa allt i Göteborg. När jag kom var det bara hoppa på nästa tåg upp mot Uddevalla. Vi kom fram utan fler tokigheter och blev hämtade av Sandra och hennes pappa! Hem till Sandra där vi åt tacos och kollade Idol. Hennes mamma är tydligen kock och vi fick sjukt god glass serverat i citroner och chokladkaka och allt möjligt. Vi kollade Discodaggarna och skrattade resten av kvällen tills vi somnade gott.

Uppe med tuppen och fixade oss. Jag och Emma skulle ju vidare på vår turné! Inne i stan hoppade vi på bussen mot Trollhättan. Två EMD tjejer på bussen började viska och kollade med stora ögon på mig. Kändisvarning? Herre gud. Vi begav oss till Högskolan Väst där kalaset var på väg att börja. Springer rätt in i Adam! Vi tog också för oss av gratis frukt och festis och sjuuuuuukt söta överstrykningspennor! Klockan blev 11 och Team Uddevalla klev på scenen. Många glada och förvånade miner! Mats mellansnack höll på att döda mig och Emma! Erik var inte så dålig han heller. Jag är lite förkyld. Men det är ingen fara! Det är inte svininfluensan. Det är inte alla svin som får svininfluensan! Kära du... Bäst var när Mats skulle berätta om repetitionerna och berättade att Erik kunde ringa redan klockan sex på morgonen och säga att nu möts vi om tjugo minuter. Jag och Emma dog av skratt och Erik blev lika förvånad han och undrade om det verkligen var sant. Vi enades om att det var det inte. Dom sjöng och dansade och var lika bra som tidigare! Vi blev lite utpekade när viss fakta krävde sina svar och det verkade som bara vi hade kollen. Head over heels for you! När dom var klara sa vi puss och hej till Erik som sprang iväg med Stefan som en svans efter. Dom skulle flyga upp till Stockholm för nästa gig. För alla er som undrar så har Erik nu klippt av sig det långa håret och ser ut precis som vanligt. Vi övergick till att kramas med kören och uppdatera oss. Magdalena bär på barn nummer tre! Bästa Pernilla har gått från svart hår med gröna slingor till blont hår med lila och rosa slingor. Hon var inte helt nöjd så hon ska fixa det. Dom sprnag iväg för lite mat och vi gick för att lyssna på Helena Richardsson som har skrivit boken Rädda Felix. Bara den boken kräver en blogg så återkommer till det. Vi sa hej då till kören (Vi ses... när vi ses!) och gick mot tåget. Mycket lägligt kom det ett precis när vi kom! Ner till Göteborg där det blev lite mat och Nordstan. Skulle vara modevisning och sånt senare men vi orkade inte stanna så åkte mot Skåne istället. En timme senare får Emma sms om att en av hennes favoriter, Ola, var på Nordstan just då. Inte okej! Hemma hos Emma blev det pizza och efter en dusch bröt vi ännu en gång ihop av skratt när Emma skulle blogga om alla roliga citat. Kolla in hennes blogg här! Sedan blev det sängen för hela slanten.


Den nya dagen började även den tidigt! Emmas pappa körde in oss till stan och vi tog tåg och buss och landade på Familia utanför Helsingborg. En kaffe på Donken fick det bli och massa prat. Sofie kom och gjorde oss sällskap! Vi gick förbi ljudkillarna och det var då jag såg den. Anders sprillans nya singel! Det var jag tvungen berätta för Annica och Lollo direkt. Vid ett var det dags för show! Det var typ allsång så Anders Lundin var på plats. Tror ni inte han trycker upp micken i mitt ansikte direkt då... Det är vid dessa tillfällen det bara är att le och se glad ut och försöka att träffa tonen rätt. Anders kom och körde några låtar! Härligt att se honom igen. Robin Bengtsson kom han också och sjöng lite och han ville också höra mig sjunga... Vi hade en "skrikare" framför oss. Så fort hon såg honom började hon skaka och kunde knappt andas. Jag lånade hennes kamera och tog några kort så hon har ett minne till sen. Det är inte lätt att vara liten! När sången var avklarad var det signering. Vi väntade till sist (trodde vi) och ställde oss i kö. Införskaffade några ex eftersom Lollo och Annica skulle ha och lika så gjorde Emma och Sofie. När vi kom fram var Anders lika söt som alltid. Annas brorsa fyllde år igår så det är betongmössan på idag! Sedan berättade han lite stolt för Robin att vi var hans Ärke-fans... Vette sjutton vad det betyder men jag tror det är positivt. Dom är svåra att förstå ibland sånna dära göteborgare! Medan vi stog där kom en massa fler. Sorry om vi stoppade upp! Dom försvann men Anders kom snart tillbaka för att kramas lite till och säga hej då eftersom han skulle åka hem och hade lite brådis. Vi gick och åt lite lunch och sedan hängde vi med dom roliga ljudkillarna! Dom gillade oss men tyckte nog inte vi var så normala som vi tycker... Jag och Emma satte fart mot Hässleholm och sa hej då till Sofie eftersom hon skulle åt andra hållet. Tackade Emma för helgen och hon åkte hem medan jag hoppade på tåget mot Stockholm. Åkte budget igen men det var sånna gamla 1:a klass vagnar så det var nice! Ganska omgående fick vi tekniska problem och var en halvtimme sena mer eller minde hela vägen upp till Stockholm. Insåg att jag inte skulle hinna på 23,11 tåget som jag trodde. Fick också hjälpa till att styra upp situationen när konduktören inte hade kollen på Uppsalatågen. Är det något jag har koll på så är det tågen norrut från Stockholm! Slutade med att det blev nattåget och kom till Uppsala en kvart efter att sista bussen gått. Kul... Jag hade då att välja på att ta en taxi eller gå hem en timme mitt i natten i regn med jättetunga väskor. Valet var inte så svårt. Man ska inte vara dumt snål! Klockan ett ramlade jag in och min säng har sällan varit så skön som just då. Tack alla inblandade för en grymt rolig helg!

Åter till verkligheten

2009-09-28   10:57:24
Har haft en fantastiskt rolig helg! Att berätta om det kommer bli en hel uppsats och det har jag inte rikigt tid med nu men kolla in senare under dagen eller imorgon så lovar jag ge er allt skvaller, bilder och roliga citat!

Kom hem vid ett inatt efter försenade tåg (suck!) men var ändå hyffsat pigg när jag skulle upp i morse. Var iväg till Ekonomikum och hade sokratisk lektion. Den gick rätt okej och jag tror jag fick till ett något sådär svar i vilket fall. Nu sitter jag hemma och ska förbera mig för mitt föredrag imorgon. Klockan tre har vi en spännande föreläsning! Mannen, myten, legenden Torgn Håstad kommer och ska prata pejudikat med oss. Professor Håstad är en riktig kändis inom juridiken och är bland annat domare i Högsta Domstolen sedan tio år tillbaka och skrivit massa böcker. Ska bli kul att höra vad han har att säga!

Uddevalla och Trollhättan!

2009-09-26   22:50:48
Tänkte bara titta in och berätta att jag lever och mår bra. Har tillbringat ett par galet flummiga dagar i södra Sverige! Gårdagen började med ett trasigt lok, slutade med glass i citroner och Discodaggarna hos Sandra i Uddevalla. Idag hoppade vi på bussen mot Trollhättan. Kändisvarning på mig! Drog till Högskolan Väst där vi kollade in Team Erik. Puss och kram och vi kände oss helt utpekade. Nu är vi hos Emma i skåneland. Imorgon har vi en dejt med A. Berättar mer sen! Puss på er!

Fan vad ni är snygga tjejer!

2009-09-25   08:20:26
Sjukt bra kväll igår. Vi snackar tacos med klassen på Jontes. Allsång och massa skratt! Hur fan kan dom vara EMD när dom heter Erik Danny och Mattias?!?! Jag tog med mig tjejerna och drog vidare till Norrlands och kollade Monde Yeux. Bra drag och sjukt söta pojkar som vanligt. Fick en inbjudan om att följa med 2 månader till Argentina. Hela kroppen skrek JAG VILL JAG VILL JAG VILL men hörde att jag svarade något om skola och tentor. Illa! Fick ett par nya vänner också. Det var en mycket glad tjej som trampade hem trots det kalla vädret. Det är höst mina vänner.

Nu måste jag sätta fart. Blir upphämtad om en halvtimme ungefär. Nya äventyr väntar! Fler kort kommer ut på Facebook sen!

Det går bra nu!

2009-09-24   11:29:29
Jag har alltid så mycket att göra nu för tiden! På dagens planering står:
- tvätta (det ligger redan i torktumlaren)
- boka biljetter (fixat!)
- packa inför helgen
- städa
- skriva klart mitt föredrag
- KLASSFEST
- Monde Yeux på Norrlands

Fullt ös medvetslös! Måste säga ni är ganska så usla på musiktips. Kom igen nu folket! Jag vet att ni kan!

Blodgivare!

2009-09-23   18:04:27
Nu är jag hemma från dagens äventyr. Vårt seminarium idag utvecklade sig till rena rama matte-lektionen. Fick lite användning av kunskaperna från Vasa även om det var väldigt enkla uträkningar men anledningen till dom var inte riktigt lika enkel. Kvällens planer är först pannkaka och sen Idol. Funderar på om vi ska städa av lite idag eller imorgon. Återstår att se!

Kan också meddela att jag ska bli blodgivare. Har kollat upp allt och eftersom jag inte har haft gulsot, är homosexuell man eller något så ska det vara lugnt. Pratade med dom där idag och ska dit i nästa vecka och fylla i papper och ta prover och så. Blir nog bra! Dom var glada eftersom jag har blodgrupp 0 och är RH positiv vilket på svenska betyder att jag kan ge blod till nästan alla. Dessutom ung och nästan aldrig sjuk så det ser blir nog finfint! Det känns bra att kunna göra en insats!

Musiktips!

2009-09-23   12:27:51
Behöver uppdatera min iPod med lite ny bra musik. Vilken är din favoritlåt just nu?

Dagens schema!

2009-09-23   09:53:41
God morgon på er! Eller god förmiddag kanske man ska säga... Lite sovmorgon idag som vanligt på onsdagar. Ska ta och läsa och vrida och vända lite på dagens seminarieuppgift. Sen ska jag och tjejerna ha basgruppsmöte efter lunch. Oscar sitter snart på ett plan till London (nejdå, jag är inte alls avis!) och Anders ska hålla föredrag idag så han fick ledigt för att kunna förbereda sig. Annars väntar jag mest på svar på några roliga mail jag skickade igår. Jag berättar så fort jag vet mer! Ha en trevlig dag nu folket!

Lycka!

2009-09-22   23:44:42


Jag älskar att göra folk glada!
Danny från Texas i sin nya EMD t-shirt!

Slutaudition

2009-09-22   22:04:17
Idol 2009 har gått in i det spännande momentet som kallas slutaudition. Dom bästa är kvar och slåss om en plats bland dom 11 som går vidare till fredagsfinalerna. Ikväll bantades dom ner till 56 stycken. Kunde till min glädje se att Clara Hagman gick vidare. Min gamla stallpolare från Proos stall! Hon hade en busig men charmig svart liten ponny på den tiden. Skulle vara riktigt kul om hon var kvar och stog på scenen när jag ska dit den 23 oktober! Se om hon känner igen mig... Det var ju några år sedan. I övrigt tycker jag det är ovanligt hög standard i år. Ganska roligt med tanke på att programmet ändå gått fem gånger tidigare. Tror lite ligger i att folk faktiskt utvecklas under åren och kommer tillbaka ännu bättre ett par år senare.

Jag var inget Idol-fan från början. Tyckte juryn var elaka besserwissar och att det mer var förnedrings-tv än en musiktävling. Kollade bara finalen första året och det mest eftersom alla pratade så mycket om den där Darin. Andra året samma sak. Tredje året kom jag av en slump in och fick se Erik i början när dom skulle kvala in. Resten är så att säga historia. Jag har mycket att tacka det programmet för när jag tänker efter. Mitt liv hade inte varit sig likt idag om det inte hade rullat. Så tack!


11 december står en ny vinnare i Globen!
Om mig


RSS 2.0