Himlen är oskyldigt blå!

2010-09-30   23:32:28


Idag tog jag med mig Erik och kollade in nya svenska filmen Himlen är oskyldigt blå! Den bygger på en delvis verklig historia om ett av dom största narkotikatillslagen i svensk historia. Det hela utspelar sig sommaren 1975 på ön Sandhamn. Jag gillade filmen! Den hade en bra story, lite kärlek och lite spänning. Vi fick också lära oss att det värsta med att vara kriminell är alla andra kriminella man drar till sig! Bill Skarsgård kommer från en inte helt okänd familj men gör här en riktigt fin insats som tonårskillen Martin. Den som är ute efter häftiga effekter blir nog besviken för sånna är det ont om. Det är helt enkelt en väldigt lagom film på alla sätt med hög mysfaktor. Jag ger den tummen upp! Premiär på bio har den om två veckor, den 15 oktober.

Bio ikväll!

2010-09-30   19:43:34Förhandsvisning av Himlen är oskyldigt blå!

Dagens citat!

2010-09-30   10:43:33

Viktoria : Kommer jag få vara med i din blogg idag?
Jag: Javisst!
Viktoria: Bra! Då kommer jag läsa den!

Häng på JB!

2010-09-30   10:12:20
Jag och Viktoria hänger på JB och skriver PM idag! Jag har fått det jäkla kopieringskortet att fungera, tror jag. Nu har jag fem böcker modell tegelstenar att läsa och sen skriva ihop något smart. Förhppningsvis ska jag hinna med så mycket som möjligt före jag åker på måndag. Är det semester så är det. Nej, nu ska jag återgå till pluggandet men slänger ut en bild till er så ni får se hur fantastiskt bra jag och Lollo kommer ha det!

Det går inte alltid som man tänkt sig!

2010-09-29   22:39:23

- Nu är allt tvättat och klart inför resan på måndag! En bikini jag glömde i Gävle kommer med posten imorgon. Tack pappa!
- Jag har inte alls skrivit så mycket som jag borde på min PM. Ångest!
- Har nätverkat lite duktigt idag. Känns bra! Kontakter är A och O och gratis är gott.
- Kvällens quiz på Smålands kan sammanfattas med ett ord : katastrof. Vi var sjukt dåliga. På riktigt.
- Ny medlem i vårt team är Lotta! Verkar vara en riktigt trevlig tjej så hon är varmt välkommen! Hon kallas för övrigt Bella 1. Varför Isabel plötsligt blev Bella 2 är det ingen som vet...
- Min hamburgare kom idag efter endast en timme och tio minuter! Nytt rekord!
- Niklas och Erik såg precis ut som franska konstnärer i Niklas basker! Fast Erik hävdade att han var tysk istället. Han gillar inte Frankrike.
- Jag var typ den enda som kunde Uno Svenningsson - Vågorna när den spelades. Oklart om det är en bra eller dålig egenskap...

Optikbutiken.se

2010-09-29   22:30:39

Nästan hela min familj har glasögon. Jag har också ett par liggande någonstans men har ändå så pass bra syn att jag inte behöver använda dom. Att välja rätt bågar och glas är ju en hel vetenskap! Sån tur är så finns duktiga optiker som kan hjälpa till och ett enormt urval av bågar att välja mellan så du få får ett par som passar just dig. Idag kan man som så mycket annat även handla prisvärda glasögon på nätet. Dom kommer sedan hem i din brevlåda inom ett par dagar! Jag kollade in Optikbutiken som har mer än 180 olika bågar att välja mellan. För att det ska bli så bra som möjligt har du också möjlighet att låna hem tre par att testa utan köptvång! Vi vet ju alla hur saker kan se helt annorlunda ut på bild och i verkligheten. Pappa och lillebror har använt sig av detta och det kan bli riktigt roligt när dom provar och jämför! Är du säker på vad du vill ha kan du dock beställa kompletta glasögon direkt. Hemsidan känns tydlig och stilren vilket jag verkligen gillar. Man kan enkelt kolla runt bland bågarna och hitta den info man söker. Är du på gång och ska köpa nya brillor rekommenderar jag verkligen ett besök!

Intervju med Locnville!

2010-09-29   16:30:56Jag är som sagt lite svag för dom glada och trevliga tvillingarna från Sydafrika!
Här kommer in intervju som dom gjorde i lördags precis före jag och Erika träffade dom!
I´ve got the sun in my pocket and the moon in my hands!

Bizzi bizzi girl!

2010-09-29   13:59:03
Ja, jag vet att det stavas busy men bizzi låter så mycket roligare! Uppe med tuppen och efter en genomgång trampade jag till JB i jakt på böcker! Det är faktiskt ganska hysteriskt i PM-tider kan jag meddela och massa folk på plats redan en kvart före biblioteket ens öppnade. Allt för att hinna hugga bästa böckerna. Jag fick tag på ett par i alla fall så slog mig ner någon timme med dom. Blev dålig stämning direkt när jag insåg att det inte bara var att fylla på kopieringskortet som jag trodde utan jag måste hem och aktivera det och grejer först. Med andra ord blir det upp och iväg tidigt imorgon också. Hur som haver! Något som alltid får mig på bra humör är shopping så tog en sväng på stan. Fortsätter bevaka H&M och så kollde jag in stövlarna i inlägget under. Fail! Dom var hur höga som helst så insåg direkt att dom inte skulle sitta bra. Kollade runt lite och hittade ett par svarta pumps i min storlek på rea! Då blev jag genast gladare och mina nya kompisar fick naturligtvis följa med hem. 199 kr, vilket fynd va! Nöjd med det blev nästa stopp Ekonomikum där Niklas gjorde mig sällskap i väntan på min lektion. Vi hade vår första ytterst förvirrande lektion i redovisningsrätt och vi såg ut som frågetecken hela gänget. Skriva upp, skriva ner och flytta över i en enda röra. Förhoppningsvis klarnar även det. Stort plus för snyggaste läraren hittils på utbildningen! Nu har jag fått i mig lunch och nästa stopp blir tvättstugan. Laaaater!

Nya inneboende?

2010-09-28   20:26:44
Dom vill ju hem till mig... Dom vill ju verkligen det.
Som tjej kan man ju faktiskt aldrig ha för många skor.
Tycker ni om dom lika mycket som jag gör?

Det är ofta dom som känner sig utpekade som är utpekade!

2010-09-28   16:06:20

Dagens rubrik får docent Daniel Stattin stå för! Han är en sån som kan det mesta som är värt att veta om associationsrätt och idag var han vår seminarielärare. En ganska sträng men väldigt noggrann och bra sådan. Före det hade vi basgruppsmöte i vanlig ordning. Vips var klockan tre och det var dags att trampa upp till Jontes stuga. Där anmälde jag mig som företagsvärd till Kontaktdagen som hålls om en månad. Det kommer runt 50 företag och advokatbyråer som har med juridik att göra som ska migla och svara på frågor från studenter. En win-win situation eftersom man får möjlighet att knyta värdefulla kontakter åt båda håll. Som företagsvärd är man med och hjälper något av dessa företag på plats under dagen. Vi får väl se om och i så fall vem jag får agera högra handen åt! Nu när jag ändå har pulsen uppe ska jag passa på att skriva lite PM. Återkommer!

Findus bjuder på middag!

2010-09-28   09:52:37
Eller lunch om du så vill! Klicka på bilden under så får du provsmaka en av dom nya ungsrätterna Pastagratäng eller Tacogratäng helt gratis! Gratis är gott!

Ni vet att jag fyller år snart va?

2010-09-27   18:06:36Snälla, snälla, snälla?
www.rowntree.biz

Föreläsningar gånger två!

2010-09-27   17:18:44
Idag har vi knappa 300 pers som läser termin 5 på juristprogrammet vid Uppsala Universitet fått lyssna på inte bara en utan två stycken föreläsningar. Det ger totalt fyra timmar lärarledd tid vilket är undefär dubbelt så mycket så mycket som vi är vana med. Resultatet av det var att många var trötta sista timmen. Hur som helst! Vi inledde med två advokater från advokatbyrån Mannheimer Swartling. Dom var sköna men det märktes att dom bott i storstan lite för länge när dom började svamla om gamla brukssamhällen. Jag får verkligen anstränga mig för att inte låta för nedvärderande här! Det var dock ganska underhållande att lyssna på deras prat om styrelser som ser ljuset i tunneln trots ett på papperet ganska så dystert läge. Ljuset kan vara ett tåg! Vi fick två timmars lunch och förflyttade oss från BMC till Ekonomikum. Tanken var att plugga men slutade med fotbolls- och Gävlebockensnack istället. Sedan gick vår ämnesansvarige igenom lite grundläggande redovisningsrätt med oss. Hans försök att skämta sträckte sig till Tid är pengar, speciellt nu när vi pratar ekonomi! men insåg själv att den var sjukt dålig. Juristhumor är inte alltid klockren och ibland kanske lite väl intern.

Nu ska jag ta och fortsätta skriva lite PM! Vi snackar ett de lege ferendaperspektiv på faktisk och beslutad ansvarsfördelning bland styrelseledamöterna i ett aktiebolag. Nej, jag vet inte heller vad det handlar om...

Bring it all back to you!

2010-09-27   09:25:35
Hold on to what you try to be
Your individuality
When the world is on your shoulders, just smile and let it go
When people try to put you down just walk on by
Don't turn around
You only have to answer to yourself


En bra dag!

2010-09-26   23:24:02


Idag var en bra dag. Sovmorgon hemma hos Erika och sen tog vi bussen till Nacka Forum. Killarna kom och sjöng lite för oss och skrev autografer till tjejerna och killarna på plats. Stenhammar kom och förhörde sig om läget. Dom åkte iväg i en helikopter (ibland är det rätt coolt att vara känd) medan jag shoppade loss på en ring och örhängen. Sa hej då till Erika och tjejerna och landade hemma i soffan. Resten av kvällen har bara varit mys med Ensam mamma söker, skitsnack på msn och en film där Will Smith sökte lyckan. Idag var en bra dag. Sov gott!
Om mig


RSS 2.0