Effektivitet!

2010-01-31   21:18:48
Har hunnit med en hel del del idag! Förmiddagen spenderade jag pluggandes. Madde ringde och ville ha sällskap så vid fyra hämtade hon upp mig med fullastad bil. Första stoppet blev IKEA där vi sprang runt som två yra höns. Fick med oss det vi skulle ha i vilket fall. Eller rättare sagt det Madde skulle ha. Vidare till Coop Forum där också jag gjorde av med pengar men bara på bra grejer! Sedan var det dags att kolla in Maddes nya lägenhet! Hon fick nycklarna i fredags så idag flyttade vi in lite kläder och sånt. Det var jättefint så hon kommer säkert att trivas. Blev en sväng till Ica Maxi också när vi ändå var i farten... Nu är planen att krypa upp i sängen och kolla in Mannen som kunde tala med hästar! Har inte sett den på år och dar... Hoppas ni haft en härlig helg!

Körslaget

2010-01-31   10:42:48För ett år sedan gick finalen av Körslaget 2009. Det var många lördagar som spenderades i Frihamnen, ett par svängar till Uddevalla och massa nya vänner. Den enda som fattades var väl att dom hade tagit hem det hela... Men annars var allt topp!

Bryssel 23-27 april!

2010-01-30   19:27:16

Den 23 april åker jag, Björn och Madde till Bryssel! Det ska bli jättespännande faktiskt. På schemat står besök på massa roliga platser. Vi ska bland annat kolla in en rad EU-institutioner, huvudkontoren för NATO och Amnesty International, umgås med lokala studenter och mycket mer. Har dessutom aldrig besökt Belgien tidigare så bara det blir en upplevelse. Love it! Ibland har det helt klart sina fördelar att vara student. Nu ska jag se om jag hittar något gott att tugga på och sen krypa upp i soffan och kolla in Robinson. Må bästa man eller kvinna vinna!

Robinson final

2010-01-30   12:32:44
Ikväll kl 20,00 på tv4 är det dags för final i årets Robinson. Det har varit blod, svett och tårar. En hel del roliga tvister också för att krydda på det hela ytterligare. Anders, Jimmy och Sanna är tre av fyra som är klara för semifinal. Den sista platsen kommer gå till någon av dom som tidigare blivit utröstade. Jag hoppas på Sanna. Tycker att hon är den som har kört mest rent spel, vunnit lite tävlingar och har en bra social kompetens.


Vem tror du står som vinnare ikväll?

Bizzi day!

2010-01-29   19:15:31

Dagen började med en liten sovmorgon. Jag tog en prommis in till stan och Jontes för intervju om Kontaktdagen. Vi får väl se vad det leder till! Alltd svårt det där. Du får en minut att sälja in dig själv. Varför ska vi välja just dig? Vad svarar man på sånt liksom? Men det är i vilket fall en väldigt nyttig träning! Blev en sväng på stan och jag fick med mig en tröja och en bh hem... Typiskt mig! Vidare till vårdcentralen där distriktssköterskan tog bort stygnen på axeln. Det såg fint ut och läker som det ska! Sen har det blivit lite plugga och slösurfande. Nu tänkte jag fixa lite mat och sen inta soffan. Fredagsmys med Let´s Dance och sen någon film! Mattias till 7400 eller 099-41405 är det som gäller. Idag åker fracken från Melodifestivalen på och det är dags för slowfox.

Girls they wanna have fun!

2010-01-29   15:58:40
Tog tåget till huvudstaden där jag mötte upp Erri! En snabb sväng till Max där Ludde fixade mina pengar. Tack för det! Sedan sprang vi på Let´s Dancebilen med okänd kvinnlig förare. Nästa stopp blev Elgiganten där Play skulle ha sitt första framträdande för publik! Dom körde två låtar och delade ut lite gratis singlar som dom signerade. Sanne blev lite förvånad men glad att se mig! Efter lite mat gled vi in på Lilla Hotellbaren där det vankandes festligheter. Play skulle sjunga sig lite till och det var många bekanta ansikten på plats! Bland dom mer kända kan nämnas Laila Bagge, Andreas Carlsson, Anders Bagge, Danny och Nicklas Wahlgren. Annars hittade vi en före detta elitgymnast, en finne som lätt får fyllehicka, två blivande deltagare i Mello, ett antal bröder Stenhammar och många fler. Många kramar och glada miner. Ibland älskar jag verkligen mitt liv. Bästa kvällen på länge!

 
 


Släpps till radio och butik nästa vecka!

Voddler invite!

2010-01-28   12:43:54
Det har hänt en del sen sist vi talades vid så att säga! Igår trotsade jag snöstormen och begav mig till Björn som bjöd in till fika. Mycket trevligt! Hans söta lilla iller Junior gillade mina skor. Dock inte lika populärt när jag skulle ta tillbaka mina sulor som han lyckats dra ut. Han är söt i vilket fall! Annars var det mest plugg och sånt som stog på schemat.

I morse var det upp sju igen och jag och Jackie tog oss till Ekonomikum och hade basgruppsmöte minus Ebba. Vi saknar Oscar också som tagit ett studieuppehåll och inte kommer leka med oss mer den här terminen. Mötet gick fort och nu är jag precis hemma från mitt seminarium och veckans skola är klar. Älskar lediga fredagar!

I min inkorg på mailen låg nu en mycket fin inbjudan till Voddler. Så nu kan jag nörda film ännu mer än vanligt. Tack! Jag har också bokat tid i början på mars för att fixa mina naglar. Ska bli så underbart att äntligen få långa fina naglar! Lite ego får man faktiskt vara ibland... Om ett par timmar drar jag till huvudstaden där kvällen kommer spenderas med Erri och nya upptåg. Puss och kram - vi ses på stan!

Skön dag!

2010-01-27   11:44:04

Blir en lugn och skön dag idag! Tog lite sovmorgon och har skickat iväg lite spännande mail nu. Får se vad det leder till! Kanske hela vägen till Bryssel... Ledig från skolan men blir lite plugg och så nu i vilket fall. Annars får vi se vad som händer!

Barn som produkt

2010-01-26   22:54:28

Intervjun gick bra! Hon var jättetrevlig och ställde bra frågor så det känns bra.

Ikväll såg jag ett program som heter Den indiska bebisfabriken. I Indien finns det ett antal olika kliniker där man kan "hyra en livmoder". Det låter helt sjukt men det är så dom säger. Par som inte kan få barn kan vända sig dit. Det kan vara att kvinnan tex har haft livmoderhalscancer eller något annat och därför inte själv kan bli gravid. Man befrukar kvinnans ägg med mannens spermier och stoppar sedan in det i en "surrogatmamma". En ung och frisk kvinna som för 4000 euro, motsvarande 15 årslöner, blir gravid. Nio månader senare kan paret som biologiskt sett är föräldrar hämta hem sin baby.

I Sverige är det förbjudet med surrogatmoderskap. Det är naturligtvis tillåtet med olika typer av provrörsbefruktning men den kvinna som föder barnet blir alltid dess mamma och det är inte tillåtet att "köpa barn". Indien har en helt annan lagstiftning och är billigt i jämförelse med att betala en surrogatmamma i tex USA som skulle ta runt 150 000 dollar för samma sak.

Jag blir otroliigt delad när jag ser programmet. Inre varningsklockor skriker fel, fel, fel och tanken att se barn som en produkt på det här sättet får mig att må illa. Det finns självklart positiva aspekter på det hela också. Man hjälper par som inte kan få barn att uppfylla sin dröm och förhoppningsvis växer barnet upp till en härlig människa. Kvinnan som går igenom graviditeten får möjlighet att se till att hennes "riktiga" barn kan gå i skolan eller så går pengarna till att starta upp en liten affär eller liknande. Det skrivs också på en rad olika kontrakt som ger paret alla rättigheter till barnet så det kommer inte behöva bli en konflikt senare.

Jag anser att alla ska ha rätt att skaffa barn. Men inte till vilket pris som helst. I mina ögon är det här att dra väl långt på det hela och även om jag lider med dom stackrarna som inte kan få barn så finns det idag jättefina alternativ genom tex adoption. Det finns mängder med barn där ute som skulle behöva någon som tog hand om dom och som inte önskar något annat än ett par kärleksfulla föräldrar! Vad gäller dom ofta fattiga kvinnor som går igenom allt som en graviditet faktiskt innebär måste det också finnas vettiga alternativ.

Barn är barn, inte en produkt man kan köpa för pengar!


Det rullar på!

2010-01-26   12:42:48
Efter plugg, mat och tvätt igår så tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av lite tv ihop med B&J. Ett bra avslut på dagen!

Klockan ringde vid sju så det var bara att vackert kliva upp. Mötte upp Jackie, min nya basgruppskompis som kom ny nu den här terminen från Umeå. Lite kul att hon inte bara flyttat in i samma hus utan till och med i samma uppgång! Bussen till Ekonomikum och basgruppsmöte. Vi hade seminarium i vanlig ordning och nu är jag hemma. Planen är att äta lite lunch och sen städa. Runt 16,30 kommer Lisa hit för att göra en intervju med mig. Stjärnstatusen är total! Eller nja... Men hoppas jag kan hjälpa henne i vilket fall!

Kul liv...

2010-01-25   17:27:34
Mitt så kallade liv känns väldigt tragiskt för tillfället. Fick just ett mms från Oscar som är på afterski i Åre där PistOff spelar. Nejdå, jag är inte alls avundsjuk och vill inte alls vara där. Jag kom ju just hem från utbildningens kanske sämta föreläsning och nu ska jag plugga, städa, laga mat och tvätta... Kul liv...

Hjälp!

2010-01-25   12:17:17
Hur har ni det med teknikkunskaperna där ute? Jag skulle behöva lite hjälp...

- Sortering i iTunes
Jag har som sagt nyligen köpt en ny dator och installerat iTunes som jag hade på min gamla också. På den gamla kunde jag välja om jag ville sortera allt på album, artist, genre osv. via enkla tryck på en rad strax under där det visas vilken låt som spelas. På det nya är det sorterat efter album och verkar inte gå att ändra. Någon som vet hur man gör? Jag vill helst ha sorterat på artist...

- Lägga in låt på bloggen
Ni har säkert sett folk som lagt in bara en låt på sina bloggar utan video eller något utan bara att man kan klicka på den liksom. Ni fattar. Hur gör man? Jag har iTunes, Spotify och allt sånt.

Om någon kan hjälpa mig blir jag jätteglad! Det är inte lätt att vara teknisk idiot alla gånger haha

Åter mot söder!

2010-01-25   07:52:29
Arla morgonstund och jag är uppe med tuppen. Ingmar och en annan snubbe är redan här och håller på med badrummet. Jag flyr hem till lägenheten i Uppsala så jag får lite lugn och ro. Vi hörs!

Kriminalrättens grunder

2010-01-24   15:11:56
Igår var en skön dag! Pluggade lite, var med mamma och pappa och kollade på kakel till nya badrummet och kvällen avslutades med Robinson. Hade lite roliga samtal på msn där också!

Just nu umgås jag flitigt med min nya bästa vän, Kriminalrättens grunder av Asp, Ulväng och Jareborg. En tegelsten på drygt 500 sidor. Dom snurrar på duktigt med massa konstiga begrepp så det tar sin tid att läsa. Tänkte försöka hinna med ytterligare en 50 sidor kanske före det är dags att lägga ner för dagen. Missa inte Blåsningen och Johan Falk ikväll!

Jossan svarar!

2010-01-23   23:45:04

Julia : Hej =) Vad kommer du alltid förknippa med 2009?
Det var en riktigt bra fråga! Mitt 2009 var väl något av ett "mellanår". Inte superdupermegafantasiskt men inte alls dåligt på något sätt. Det jag absolut kommer minnas är att jag tog steget och flyttade hemifrån till Uppsala. Jag fick också en hel del nya vänner och det är ju alltid kul!

Anonym
: Vem är du kär i? =)
haha jadu... Just nu kan jag inte säga att jag är kär. Dock finns det kanske någon som jag skulle kunna bli kär i. Men det håller jag hemligt än så länge! Om du fortsätter läsa bloggen får du kanske veta...

Mimi
:Hur många poäng krävs det för att komma in i uppsalas universitet? Den du går på?
Jag läser ju till jurist. Jag är inte helt säker på vad poängen låg på nu senast men det är över 19,0 och runt 1,7 på Högskoleprovet. Det motsvarar nästan MVG i varje ämne. En tuff men rolig utbildning!

erri
 : hur kommer det sig att jag är så jävla mycket bättre än alla andra? ;) Haha
Det är för att du hänger med mig darling ;)

sarah
: absouluta bästa låten EVER? :)
Den är alltid lika svår att svara på! Om jag måste välja så blir det nog Jordin Sparks - One step at a time. En fantasisk text och jag älskar Jordins härliga röst! 

Om mig


RSS 2.0