Historien om Katie Piper

2010-05-31   21:24:42
Jag har just sett en gripande dokumentär på tv4. Katie Piper var 24 år gammal och bodde i London där hon jobbade som modell och som hallåa på tv. En social och glad tjej med många vänner som älskade mode och fest. Hon träffade en ny kille via Facebook, Danny. En kväll tog dom in på hotell i centrala London efter en utekväll. Katie var trött och ville inte ha sex med Danny som tog det som en personlig frolämpning och svarade med att våldta henne i åtta timmar. Till slut lyckades Katie övertyga Danny om att dom ändå kunde vara tillsammans och kunde fly till sin lägenhet. Efter två dagar med mängder av samtal och meddelanden från Danny var Katie tvungen att lämna lägenheten. En okänd man kommer då fram och på uppdrag av Danny slänger han svavelsyra i hennes ansikte. Syran fick huden att smälta och gjorde Katie blind på ena ögat. Hon flyttade hem till sina föräldrar igen och började försöka återfå sitt liv. Det tog 30 operationer av specialister för att göra Katie så pass bra att hon kunde äta vanlig mat och över ett år före hon vågade lämna huset själv första gången. Danny dömdes till 16 års fängelse och mannen som kastade syran till 12 års fängelse.

Jag kan inte annat än förundras över Katies historia. Hon hade bara träffat Danny i två veckor när allt hände och gjorde alla rätt som lämnade honom när han började försöka kontrollera henne och styra henne för mycket. Man har kommit fram till att Danny tagit anabola steroider under perioden han dejtade Katie och det var antagligen dom som gjorde honom extra våldsam. Jag vill bara säga till alla systrar (och bröder) där ute att ta hand om er, ta ingen skit och lyssna på magkänslan!

iPhone eller inte...

2010-05-31   15:24:15



Jag har fundera lite på att köpa en iPhone... Telia har ett ganska bra erbjudande.
Vad säger ni? Är dom något att ha?

Save Tonight

2010-05-31   12:46:01



Killarnas härliga version av Save Tonight live i Sommarkrysset!
Som ni ser kan dom både spela och sjunga så nu kanske det äntligen kan bli slut på pratet om att dom inte är riktiga musiker och bara en produkt framtagen av tv! Dom är så mycket mer än så...

Six Feet Under

2010-05-31   09:30:47

Gillar du rock? I så fall får du bara inte missa dom härlga killarna i Treadstone! Nu finns nya singeln Six Feet Under att köpa på iTunes för bara 9,00 kr. Billigare än en cola ju! Kan också meddela att killarna håller på att fixa en grym video ihop med Bingo Rimer innehållande en tysk militärbil, en HD och 12 tjejer i cowboyhatt. Klicka in dig på iTunes och köp låten NU NU NU!

http://itunes.apple.com/se/album/six-feet-under/id371048771

How did we change?

2010-05-30   23:23:42

I don't know what we're missing
Or how to make a difference
But I'm willing to try
I miss the both of us
Making love the way it was

Sommarsallad!

2010-05-30   15:43:21
Här kommer det utlovade receptet på salladen jag gjorde till kundkortskvällen! Naturligtvis kan man byta ut och lägga till efter eget tycke och smak. Passar perfekt till stranden, stugan eller utflykten!

Pastasallad med salami, pesto och fetaost
- Pasta för 4 personer
- 1 dl grön pesto
- Lite olivolja
- 1 röd lök
- 2 tomater
- 1 burk Apetina marinerad och tärnad fetaost
- 1 pkt Pärssons skivade salami
- 1 påse Dole Bistrosallad
- Svartpeppar
- Salt

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Spola i kallt vatten.
2. Blanda pastan med peston och ha i lite olivolja för att få det smidigt.
3. Skiva salami, röd lök och tomat och vänd ner i salladen ihop med fetaosten och salladen.
4. Krydda med salt och peppar!

Mors dag

2010-05-30   11:33:33



Jag älskar dig mamma <3

Ett blött Sommarkryss!

2010-05-30   00:33:30
Gled in på Centralen i Stockholm halv tre och mötte upp Micks för gemensam färd till Gröna Lund. Dumpade min väska och gick sen för att kolla in våra finfina platser som tjejerna fixat till oss rad fem i mitten precis framför scenen! Vi slog oss ner och konstaterade glatt att vi hoppades slippa regn men icke. Det kom en skur och vi flydde in i spelhuset. Den var bara kort så vi kunde sätta oss igen men lagom till genrepet började så kom regnet tillbaka med besked. Jag och Micks tillbringade till följd av detta en halvtimme ihopkrypna under ett paraply och vi hade fullt upp att försöka hålla in armar och ben så mycket som möjligt. Skam den som ger sig och efter det blev det inget mer regn! Killarna kom in och körde och vi hörde direkt att det var något stort på gång. Vi passade på att springa på toa och köpa oss en varsin Fish and chips till middag i pausen och i sista minuten kom Cicci och Julia inspringandes efter jobbet på Idol. Cattis med magen kom, Leo och Sofie fick be publikvärdarna att få bort lite av vattnet eftersom det var en insjö där dom skulle sitta och fina Nina kom för att njuta av kvällen. Måns Möller lekte programledare idag. Dr Alban sjöng, Linda Pritchard körde en ny härlig låt och Lazee (som vi för övrigt åkte på samma buss som till Grönan) körde en låt ihop med Apollo Drive. I tredje akten åkte flygeln fram och killarna kom ut med sina instrument. Dom körde sen en fantastisk version av Save Tonight! Vi fick gåshud och det snyftades hej vilt i publiken. Fina fina ni... Allt roligt har ett slut och så även detta. Plockade ut min väska och sen gick vi bakom scenen. Jag fick träffa Alvaro och sen kom Erik och kramades. Pojkarna hoppade in i varsin taxi och vi hoppade på bussen och spurtade till tåget. Smått panik när mitt kort inte ville funka och tåget skulle gå om fyra min men löste det! Jag fick sällskap av Johanna och har nu landat hemma i lägenheten i Uppsala igen!

 
 

Mot huvudstaden!

2010-05-29   12:22:38



Kvällen ska jag tillbringa på Gröna Lund där Sommarkrysset sänds live i tv4 kl 20,00!
Jag får sällskap av ett gäng söta tjejer, EMD, Dr Alban, Lazee, Apollo Drive och Linda Pritchard bland annat så missa inte!

Sex and the City

2010-05-29   10:32:39

Kvällen igår tillbringades med thaimat och sen blev det Sex and the City filmen i soffan med en skål popcorn! Serien är bäst och filmen är också grym. Någon som sett nummer två och kan berätta hur den var? Var också taxi eftersom mamma och pappa var på middag hos vänner. Nu ska jag ta tag i pluggandet!

Presenter från Grekland!

2010-05-28   18:16:09
Nu har det börjat lugna ner sig lite här hemma så jag har tid att skriva ner några rader!

Klockan ringde i arla morgonstund och kl 07,00 var jag redo att kliva på passet på Hemköp. Vår kära chef Göran tog en välförtjänt semesterdag och drog ner till Göteborg för att dricka öl på Avenyn så vi andra fick styra upp det hela. Jag började dagen med att baka baguetter och wienerbröd i mängder! När jag precis var klar med det kom frysleveransen så tanken på rast fick vänta en timme till. Sen plockade vi varor och byggde om gavlar för glatta livet. Praktikanterna gjorde sin sista dag. Jag slutade redan klockan två så sprang runt och sa hej då till gänget. Känner jag Göran rätt kommer han skicka fler sms och vill jag ska komma men annars blir det mer jobb till midsommar när semestrarna börjar. Blivande pappan Anders passade på att lämna in önskemål om att jag skulle ställa upp som gratis barnvakt sen. Vi får väl se!

Väl hemma blev det städa och lite plugg samt en prommis med vovven där vi blev utfrästa av en ekorre och jag var centimeter ifrån att få en måsbajs på mig. Nu har mamma och pappa precis återvänt från den grekiska ö-världen och är bruna som pepparkakor! Dom har tillbringat en vecka där ihop med fyra vänner. En av gubbarna hade oturen att drabbas av ett njurstensanfall mitt i veckan, stackarn! Eftersom jag har världens kanske snällaste föräldrar kom dom hem med en väska, en mascara och en stor påse Riesen till mig! Nu är den stora frågan om det blir pizza eller thaimat till middag...

Allt kan hända på Madame Tussauds!

2010-05-28   14:49:09



Jag älskar hon som säger Never mind! när han hoppat fram! Klokren!
Den 7 september kommer skojaren till Sverige och spelar på Globen!

Så var sagan slut...

2010-05-27   23:35:14
Efter en förmiddag i pluggets tecken och en promenad med Eddie rörde jag mig mot jobbet. Det vankades kundkortskväll med massa erbjudanden och grejer för alla som har kundkort. Jag fick i uppdrag att fixa en pastasallad som vi skulle bjuda på! Slänger in hur du ska göra den imorgon för den blev faktiskt riktigt god om jag får säga det själv. Det är ju min blogg så det får jag! Fixade med salladen och minglade med kunder. Kom en hel del folk så trots att jag gjort sallad för ett helt kompani fick jag lämna över det hela till Göran och springa iväg och göra mer. Vid åtta var eventet slut och jag packade ihop allt och gick hem för dagen.

Kvällen bjöd på den andra seminfinalen av Eurovision Song Contest. Sverige var med och Anna Bergendahl gjorde ett jättefint framträdande med sin This is my life men det räckte inte till final. Det svider lite med tanke på att det vad jag vet är första gången vi missar finalen. På samma gång kan jag inte vara förvånad med tanke på våra dåliga resultat senaste åren. Någonting måste ändras och det ganska fort om vi vill vara med och leka bland länderna i toppen igen. Vi måste börja tänka mer internationellt och inte bara gå på det som funkar på listorna här hemma. Sen kanske det behövs lite nytt blod i organisationen här hemma. Det kanske är dags för Mr Schlager Björkman att lämna vidare stafettpinnen och låta någon annan ta över. Det är nog lika bra att sova på saken. I februari är det Melodifestival igen!

Kära studenter

2010-05-27   13:05:16
Kära studenter,

Om jag skulle ge er ett enda råd inför framtiden, då rekommenderar jag er att använda solskydd. De många och långsiktiga fördelarna med solskydd har bevisats av duktiga vetenskapsmän, medan mina övriga råd saknar någon som helst vetenskaplig grund - det mesta är taget direkt från mina egna erfarenheter på livets slingrande stig.

Så här lyder mina råd:

Njut av din ungdom, eller skit samma föresten. Du kommer ändå inte att förstå fördelarna med att vara ung förrän du är för gammal. Men tro mig - om 20 år så kommer du att sitta och titta på gamla bilder och minnas alla de möjligheter du hade och hur fantastiskt snygg du faktiskt var.

Få inte skuldkänslor bara för att du inte vet vad du ska göra med ditt liv. De mest intressanta personer jag känner hade ingen aning om vad de skulle göra när de var 25 och några av de mest intressanta 50-åringarna jag känner vet det fortfarande inte.

Slösa inte bort tid på avundsjuka, för ibland ligger du före, ibland efter. Loppet är långt och i slutet kommer du ändå att vara ensam.

Oroa dig inte för framtiden. De riktiga problemen i ditt liv kommer nämligen ändå att bli sådana som du idag aldrig skulle kunna föreställa dig. Och du - det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.

Lär känna dina föräldrar för du vet aldrig hur länge de finns kvar. Och var snäll mot dina syskon, de är din bästa länk till det som varit och troligtvis de som kommer att stötta dig bäst när du som mest kommer att behöva det.

Tyck om din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den, eller för vad folk tycker om den - den är ditt livs bästa verktyg.

Läs inte veckotidningar, de får dig bara att känna dig ful!

Kanske gifter du dig, kanske inte. Kanske får du barn, kanske inte. Kanske skiljer du dig vid 40. Kanske dansar du macarena på ditt guldbröllop. Oavsett hur det går så skryt inte. Men var inte alltför hård mot dig själv heller. Hälften av det du kommer att lyckas med är ren tur, och detsamma gäller för alla andra.

Bo i Stockholm minst ett år, men stick innan du blir för dryg. Bo i Norrland ett år, men dra innan du blir för trög.

Spara alla gamla kärleksbrev. Släng alla kontobesked.

Håll inte på för mycket med ditt hår, för man sover väldigt dåligt på papiljotter.

Använd tandtråd.

Lär dig acceptera några obestridda sanningar. Priset stiger, politiker ljuger och du kommer att bli gammal, liksom att en dag så sitter du där och tjabblar om att "det var billigare förr", "politikerna var ärliga" och att "barnen hade större respekt för sina föräldrar".

Var försiktig med alla råd du får, och ha tålamod med de som ger dig dem. Kom ihåg att råd är en typ av nostalgi - det är som att fiska i slasken efter sånt som hänt, skölja av det och återanvända det som värdefull information.

Lyssna på hjärtat, ibland är det svårt att förstå. Men ta dagen som den kommer så visar sig vägen ändå.

Tro mig - använd solskydd. 
                                                                                                                                                     Text: Gert Fylking



FY FAN VAD NI ÄR BRA!

Linda Pritchards morgondrink!

2010-05-27   10:37:55



På lördag gästar hon och EMD Sommarkrysset! Missa inte!

Om mig


RSS 2.0