Riktig rädsla!

2009-10-31   14:45:06
Glöm Halloweenkostymer och spöken. Här snackar vi riktig rädsla och riktigt sjuka saker. Modellen Katie Piper gjorde slut med sin kille. Han svarade med att våldta henne i 8 timmar och sedan slängde hans kompis syra på henne som gjorde att hon fick tredje gradens brännskador i ansiktet och på hals, armar, bröst och händer. Idag är hon dessutom blind på sitt ena öga. Mannen är nu dömd till livstids fängelse.

Hela artikeln hittar du här!

God morgon!

2009-10-31   09:33:59
Ska sätta mig och ta tag i min PM nu så man kommer någon vart. Under tiden tänkte jag ni kunde få kolla in Anders Fernettes nya video! Låten släpptes ju för ett tag sedan men videon har kommit ut först nu. Hungry eyes!

Gillas!

2009-10-30   17:43:36
Jag måste säga att jag verkligen gillar min mammas jobb! Speciellt när dom sätter in 4600 kr på mitt konto bara för att jag pluggar på universitetet. Jag behövde bara fylla i några papper! Tusen tack Sandvik och Göranssonska fonden!

Dagen har annars till stor del spenderats på Ekonomikum. Basgruppsmöte och sen seminarium i dubbelgrupp. Vi var 50 pers som redde ut ett antal skillsmässor och försökte fördela bilar, bostäder och en och annan antik möbel. Ganska spännande faktiskt! Jag gillar familjerätten som sagt. Nu ska jag springa iväg och hämta tvätten som precis är klar och sedan dammsuga. Badrummet är fixat och klart! Sen ska man väl försöka hinna med att fixa lite mat och så före Idol också. Köttfärssås och spagetti någon?

Happy splash!

2009-10-30   12:26:47

Fredagsfeeling!

2009-10-30   08:48:56
Fredag morgon och jag är nyduschad och redo att ta tag i den här dagen! Fullt ös som vanligt. Igår fastnade jag i soffan med min B&J och kollade in Rosa andet galan. Runt 47 miljoner tror jag dom fick in under sändning men sen kunde ju folk ringa ett par timmar till. Klart godkänt! En extra guldstjärna till Malmö-profilen Percy Nilsson som tyckte att 100 kr eller 500 kr inte riktigt kändes bra så han gav en hel miljon! Inte alla som har det i bakfickan men dom som har det borde göra precis som Percy.

Nu ska jag hugga tag i familjerätten! Perfekt att ha seminarium nu eftersom det är mitt PM-ämne vi ska behandla. Ibland har man lite flyt och det behövs verkligen nu när det är så mycket!

Jag behöver semester!

2009-10-29   18:40:22

Det är kallt, mörkt och jag har hur mycket som helst i skolan...
Kan ingen bara ta mig härifrån?

Mitt liv stavas plugg...

2009-10-29   09:44:27
Debatten igår var verkligen jättebra. Jag kände att alla sidor fick komma till tals utan att det för den sakens skull blev pajkastning. Therese morbror visade prov på en helt otrolig styrka när även han kan känna viss förståelse och sympati för dom åtalade och deras familjer. Kärlek och respekt är två fina ord som man kan komma väldigt långt med. Glöm aldrig det.

Mitt liv stavas plugg just nu. Ska in till stan och möta upp Madde och hjälpa henne reda ut lite saker och sedan blir det basgruppsmöte och seminarium. Livet rullar vidare!

Missa inte Rosa Bandet galan ikväll kl 20,00 på Tv3!

Shopping och mitterminskursråd!

2009-10-28   22:04:41
Fullt ös idag! Mötte upp Björn och trampade till stan för lite shopping. En jacka, skjorta, slips och parfym blev hans facit medan jag körde på Andreas Carlssons bok, ett par stumpbyxor och ett nagellack. Nöjda med våra inköp gick vi sen och tog en kaffe och laddade upp batterierna lite. Nästa utmaning skulle visa sig bli hårdare än vi trott. Jag hade räknat med 30 min men vi satt i två timmar. Jag pratar om årets mitterminskursråd. En eller två från varje klass träffade vår kursansvariga Laila och amanuens Sabina för att prata om hur terminen varit så här långt vad gäller lektioner, föreläsningar och allt annat som rör vår utbildning. Över lag tyckte vi studenter ganska lika och nu har vi delat med oss av våra synpunkter så att nästa års T3:or kanske kan få det lite bättre. Stort plus för att dom bjöd på kaffe och macka, även om jag valde att inte ta. Har tillbringat resten av kvällen i soffan. Fick just ett sms från Cattis som ville tipsa om en debatt om Stureby-målet som börjar nu kl 22,40 på Tv4. Den ska jag absolut ta och kolla in, gör det du också!

Vill passa på att tacka för alla söta kommentarer som ramlar in dag efter dag! Uppskattas verkligen :) Hinner tyvärr inte svara på alla men ni ska veta att dom uppskattas så keep it up!

Sovmorgon!

2009-10-28   09:56:32
Ställde klockan på åtta igår. När klockan ringde kände jag att nej tack så jag ställde den på nio istället. När klockan ringde vid nio höll jag mig vaken men låg kvar i min varma sköna säng en halvtimme till. Det mina vänner, det är det som kallas vardagslyx!

En smått historisk händelse har redan inträffat idag! För andra gången sen jag flyttade hit i början på mars var Mattias uppe före mig. Sist det hände var när han skulle jobba på forsränningen sista april. Nu är han i Gävle för tre dagars jobb så jag har lägenheten för mig själv tills på fredag.

Det bidde ju ingen shopping med Björn igår så vi tar det idag istället! Men först lite plugg. Ska försöka verkligen komma igång med min PM nr 2! Jag blev lite hastigt och lustigt utsedd till klassens representant vid kursrådet så ikväll blir det sånt. Se om jag får med mig Johann också!

Domen i Stureby-målet

2009-10-27   17:08:16

Jag tänkte passa på att kommentera den uppmärksammade domen i Stureby-målet där 16-åriga Therese Johansson Rojo blev mördad av två jämnåriga. De båda ungdomarna dömdes igår av Södertörns tingsrätt till ett år och åtta månaders sluten ungdomsvård för mord respektive anstiftan till mord. Åklagaren ville ha straffet till det maximala fyra års ungdomsvård som går att döma ut för så pass unga människor. Det går alltså inte att döma till fängelse eller något liknande enligt det systemet vi har idag. För en vuxen människa är det maximala straffet för mord 10 års fängelse. Therese familj och vänner är upprörda och när jag har kollat runt på krönikor, bloggar och liknande märker jag att många andra också är det. Man talar om att man har tappat tron på det svenska rättsväsendet och skickar fel signaler till ungdomar som är redo att ta till våld för att lösa situationer.

För det första vill jag slå fast att våld aldrig någonsin kan lösa något. Det kanske löser något tillfälligt men för att få till en lösning är det bara att prata ut om det hela som gäller. Det finns inga genvägar. Våld är alltid fel i min värld. För det andra vill jag bara påminna alla om att detta bara var första instans! Domen kan nu överklagas till Hovrätten (åklagaren jobbar på en överklagan just i detta nu) och om man inte tycker den domen är rätt kan man försöka få ärendet prövat i Högsta Domstolen. Det finns mängder med fall där de olika instanserna har dömt helt olika, men också många där dom varit rörande överens. Det vi kan konstatera är att Tingsrätten anser att de båda ungdomarna är skyldiga och man kan också slå fast att de inte lider av någon psykisk störning som det heter. Som jag har uppfattat det är båda ungdomarna ostraffade sen tidigare vilket också gör att man ofta väljer att inte utdela maxstraffet.

Jag har inte alla detaljer i målet men en viktig sak är också att man kommer ihåg att se det hela från två sidor. Personerna som har gjort detta är också människor! Pojken har spelat fotboll och flickan shoppat precis som du och jag. Det har pratats om extrem manipulation och svartsjuka och en rad olyckliga omständigheter. Alla som någon gång har besökt en domstol kan intyga om att det inte är någon trevlig plats att vara på. Min pappa tyckte det var jättejobbigt att vittna när vi hade haft inbrott i vår bil, och då var han inte ens anklagad för något! Jag kan bara tänka mig hur det känns att vara instängd dygnet runt och utsatt för allt det som dom här ungdomarna blir utsatta för i form av förhör och rättegångar. Hur otroligt dumma och hemska saker dom än har gjort och hur det hela än slutar så är jag säker på att detta är något dom kommer att bära med sig resten av livet. Dom kommer aldrig kunna få tillbaka det liv dom hade före den där festen i början på juni. Jag försvarar dom inte på något sätt, men ha det i bakhuvudet.

Idag börjar en rättegång mot en 15-årig pojke som står anklagad för att ha skjutit ihjäl sin syster. På måndag ska en 17-årig pojke upp i rätten åtalad för mord och våldtäkt på en jämnårig flicka. Det är en hemsk värld vi lever i.I hope life is good. Wherever you are.

Good morning beautiful!

2009-10-27   08:18:20
Det är för övrigt en mysig låt av Martin Stenmarck! Kolla in den. Från hans gamla platta.

Dagens planer lyder som följer. Om precis en timme börjar min lektion så ska äta lite frukost och dra mig iväg dit. Basgruppsmöte några timmar och sen seminarium i familjerätt. När jag är klar är klockan ungefär tre. Efter det åker jag antingen hem eller så möter jag upp Björn för lite shopping. Jag älskar att spendera andras pengar!

Vad ska ni göra idag?

Dagens citat

2009-10-26   20:44:47
Det är mycket som förändras nu. Så ska jag skaffa hund också!
Eller nej... Det kan jag ju inte göra...
Jag är allergisk... Mot katter i och för sig!

Färjan-Håkan om livet efter Färjan

Risken att vara kvinna

2009-10-26   16:51:03
Dagens föreläsning var om genus och olika könsroller. Det är ganska spännande hur mycket det påverkar oss både medvetet och omedvetet, kanske speciellt när det kommer till företagande och arbetsliv. Det finns forskning som visar på att kvinnor många gånger kommer i underläge. Ta bara det faktum att kvinnor så sent som 1920 blev myndigförklarade och först därigenom fick rösträtt och rätt att tex starta och driva företag. Det är bara 90 år sedan! Det är verkligen inte lång tid om man ser det till det stora hela. Forskning visar på att kvinnor ofta har svårare att få lån och känner sig dåligt behandlade av banker, deras utbildningar är mindre inriktade på eget företagande och bra egenskaper för en företagare är ofta typiskt manliga egenskaper. När det gäller nätverk och kontaker är männen mer professionellt inriktade på karriären medan kvinnorna kanske har mer sociala kontakter. Men! Det finns också forskning som visar att kvinnor ofta är mer skötsamma och nogranna och bättre insatta i olika saker. Detta kan hänga ihop lite med att kvinnor kanske ses som lite mer känslostyrda och tar tex en konkurs hårdare och mer personligt än en man skulle ha gjort. Alla dessa egenskaper får ju ses som positiva när det kommer till företagande. Egentligen finns det inte så stora skillnader, men ändå är bara 1 av 4 företagare kvinna...

Jag tror det finns många anledningar till att det har blivit såhär. En stor aspekt tror jag ligger i hur vi väljer att prioritera våra liv. En kvinna kanske i många fall väljer att stanna på någon sorts mellanposition på företaget och istället kunna ha ett fungerande liv på sidan om med familj och vänner medan män i många fall är mer inriktade på karriär. Ta mig inte fel nu, det här är en grov generalisering! Det finns många duktiva och drivande kvinnor där ute. Jag tror också att det här är på väg att förändras. Forskning visar på att tjejer får allt högre betyg än män och satsar mer och mer på karriären. Jag hoppas att samhället hänger med och inte fastnar kvar i gamla normer om hur saker bör och ska vara. Jag är övertygad om att vi är på väg mot ett mer jämställt samhälle där det är individen som står i centrum och inte vilket kön du har. Den moderna kvinnan står inte längre i köket och snyter barn, hon kombinerar det med en karriär! Det bästa? Valet är ditt!

Live från Ekonomikum!

2009-10-26   11:54:02
Hej folket! Sitter med Madde, Camilla och Hanin på Ekonominkum och pluggar. Har haft sokratisk lektion och vi 14 börjar en föreläsning. Sitter nu och förbereder seminariet imorgon.

Gårdagen spenderade jag med Ensam mamma söker och Love actually. Har faktiskt inte sett den tidigare fast det är en typsik "Jossan film". Kan bara konstatera att kärleken finns överallt och kan ta sig alla möjliga härliga former. Tänk om alla bara kunde lägga ner lika mycket energi på att vara snälla mot sina vänner istället för att irritera sig över vad folk man inte tycker om gör. Ta hand om er och tala om för folk omkring er hur mycket dom betyder! En kram eller ett leende kan förändra en hel dag!

Du vet väl om att du är värdefull?

2009-10-25   17:52:19
Jag skulle inte se mig som religiös men jag är konfirmerad och har släkt och vänner som jobbar inom kyrkan. Det här är en psalm vi sjöng den där sommaren mellan åttan och nian som fastnade i mitt huvud. Tycker den är fantastiskt vacker. Det är allt för ofta man glömmer bort sig själv och tar åt sig för mycket av vad alla andra vill och tycker att man ska vara.

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du
Om mig


RSS 2.0