Ananaspaj!
2010-03-29 21:17:01
Såhär i påsktider ska ju allt vara gult. Tänkte tipsa om en gul, kanske lite annorlunda men otroligt god efterättspaj! Du drar enkelt ihop den på några minuterer och den går hem hos både farmor och barn. Receptet har jag helt fräckt tagit från www.ica.se.
Ananaspaj
Portioner: 6-8
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Ananaspaj
Portioner: 6-8
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Sött folk som skrivit till mig :)
Postat av: Katarina
Sv. Problemet med pucko-hästen är att den inte är snäll att hantera av någon, haha. Leds bara in och ut ur hagen och ingenting mer - dessutom en unghäst.. Hade behövt en fast hand, om man säger så :p
Postat av: Anonym
åh de där ska jag göra ikväll! :)
Postat av: Säl
Åh vad gott det ser ut, ananas är helt klart bästa frukten! :)
Trackback