Onsdagsshopping!

2011-11-30   18:09:50
Idag knallade jag som sagt iväg på föreläsning. Nu går vi över och läser allmän rättslära vilket verkar härligt flummigt. Vi fick våra uppgifter och sånt och sen mötte jag upp Linda för en sen lunch. Jag höll tydligen på att ge henne ett par av mina solisar som jag trodde var hennes. Bra koll jag har... Cupido fick det bli i alla fall och en av deras härliga sallader. Jag måste sluta gå på stan när jag inte direkt ska ha något, det slutar alltid illa. Shoppingberoende.nu? Jag kom hem med en ny klänning, ett par nya skor, ett armband, två glaslyktor och en julklapp till mamma. Jag har faktiskt letat efter ett par skor som dom jag köpte jättelänge och det är ett par bra vinterskor som jag kommer kunna ha i flera år så dom räknas typ inte. Dessutom var det mesta på rea eftersom jag är en riktig kupongbitch! När vi sa hej då skulle jag ta ett kort på Linda så att jag minns hur hon ser ut eftersom hon åker till Indien om en vecka typ och blir borta till efter jul men det gick sådär för hon bara skrattade! Nu har jag pluggat lite och ska äta före det är dags att dra mig mot Smålands nation och quiz!

Ingen rast, ingen ro!

2011-11-30   10:12:18
God morgon på er! Jag har varit uppe ett tag eftersom jag var helt säker på att min föreläsning skulle börja 10.15. Nu gör den inte det utan 12.15 istället. Det innebär att jag liksom fick två timmar över här. Vi hade ju hemtenta igår och börjar på ett helt nytt område idag som vi får uppgifter och instruktioner till på föreläsningen så jag kan inte ens plugga. Det behövs dock dammsugas och badrummet skulle också behöva få sig en omgång. Efter föreläsningen ska jag i alla fall möta upp Linda för en sen lunch. Det blir trevligt!


Pax för den långhåriga basisten!

Serieledning!

2011-11-29   22:01:10
Som gammal Gävlebo har jag Brynäs och hockey i blodet. Idag slog mina gubbar HV71 och gick upp i serieledning! Det är ju fortfarande tidigt på säsongen men visst känns det riktigt bra. De matcher jag sett på tv har dom också spelat riktigt bra hockey. SM-guld nr 13 på gång? Bilden är från 2009 när jag och Lina sprang på Brynäs maskot Tigern!

Inskickad och klar!

2011-11-29   13:55:17
Då var min tenta klar och inskickad! Riktigt skönt! Jag ska åka in om en timme och lämna den i pappersform också. Våra lärare är lite kinkiga sådär förstår ni. När jag ändå är på rull ska jag förbi hos tandläkaren som ska spänna tandställningen lite till. Lika bra att få det gjort så att den kan plockas av någon gång! Idag ska jag träffa min ortodontiassistent Birgitta som normalt hjälper min tandläkare Karin men eftersom Karin ska ha barn om ett par veckor och hennes ersättare inte hunnit börja än får Birgitta ta hand om mig idag!

Bildbomb Globen!

2011-11-29   09:49:00

 

 

 

 

 

 

Danny och Mattias i Melodifestivalen!

2011-11-28   19:54:06
Idag blev det då äntligen officiellt att Danny och Mattias ska göra Melodifestivalen nästa år! Mattias är med i deltävling 3 från Leksand och Danny i deltävling 4 från Malmö. Det kommer bli precis hur bra som helst! Mattias har skrivit sin låt själv och Danny har skrivit sin ihop med killarna han också skrev In the club med. Det är väl lika bra att börja lägga undan lite pengar redan nu för känner jag mig själv rätt så kommer min telefon skicka iväg ganska så väldigt många röster vilket brukar leda till en riktigt fet telefonräkning. Men det är ju liksom som sånt som händer! Bilden hittade jag i arkivet och insåg att det nu är drygt två år sedan den där kvällen. Galet vad tiden går fort!

 

Mormors skåp

2011-11-28   14:47:50

 

I fredags kom pappa hit med ett stort skåp jag fått efter mormor. Det står nu på plats och imorgon ska jag fixa lite nya lampor och sätta in glasskivorna i hyllorna. Sedan är det redo för att fyllas med fina glas och annat!

Hemtenta ännu en gång!

2011-11-28   11:02:36
Just nu sitter jag och skriver hemtenta i rättshistoria för fullt! Ämnet är "En gemensam juristutbildning i Europa" vilket känns helt okej. Jag har kommit igång ganska bra här så lika bra att smida medan järnet är varmt så att säga. Jag tog typ 450 bilder i Globen igår så ni får nog dessvärre vänta lite med dom tills jag skrivit klart det här. Skolan måste dessvärre gå före ibland. Bjuder dock på den här härliga bilden redan nu. Sitt fint!

Dessa fantastiska djur!

2011-11-27   23:34:00

Nu sitter jag på tåget igen! Det var dock sjukt nära att jag missade det... Denna gång på väg hem till Uppsala och sängen. Har haft en helt grym dag! Fantastiskt fina hästar i dressyren som slutade med svensk seger och andraplats. Jag och Malin satt och dreglade över halsar, bakbenen och svansar som två små barn i en godisbutik.

Kvällen ägnades åt galashow med hoppning, shownummer och fyrspannskörning på schemat. Jag såg lite extra fram emot att få se bästa Erik Segerstedt i Stjärnornas hoppning. Jag är stolt över pojken som gjorde det riktigt bra med tanke på att han bara har ridit i tre månader! Tyvärr blev det lite fel väg men känner jag Erik rätt är han tillbaka redan nästa år mer taggad än någonsin. Musse Hasselvall imponerade genom att hoppa omhoppningen utan sadel. Alla som hoppat barbacka kan intyga hur svårt det är. Bilder kommer imorgon!

Gratis är gott!

2011-11-27   10:20:49

God morgon på er! Igår jobbade jag hela dagen igen, lite mindre action den här gången. Tack för det! När jag kom hem var Lollos föräldrar på plats för att äta och snacka framtidsplaner med mina. Jag håller tummarna! Det hade varit sjukt härligt!

As we speak sitter jag och myser med en gratis kaffe på ett gratis X2000 på väg mot Stockholm. Jag och Malin ska ännu en gång göra Globen osäkert och kolla in fina hästar hela eftermiddagen och kvällen. Livet är bra härligt ibland!

Forskålea tenacissima

2011-11-25   14:05:05
Idag hade vi sista seminariet på rättshistorian och ämnet var tryckfrihet. Jag snackade om en man som hette Tomas Forsskål som levde 1732-1763. Han skrevs in på Uppsala Universitet redan som tioåring men återkom när han var 18 och började jobba med Linné. Under en resa till Arabien skickade han frön av brännässla till Linné som planterade växten. Forsskål fick senare också ge namn åt växten som heter Forskålea tenacissima på latin. Linné tyckte att växten påminde honom om Forsskål och ansåg att det var lika farligt att komma nära en brännässla som att gräla med Forsskål. Förutom att ge namn åt en växt är Forsskål känd för att ha gjort mycket för tryckfriheten här i Sverige!

Jag var en sväng på banken och snackade pengar och så köpte jag ett par nya leggings på Cubus som hade 30%! Nu är jag hemma och ska förbereda lite för om några timmar kommer pappa med ett vitrinskåp som jag ska få efter mormor. Alltså ska min bokhylla få flytta in i sovrummet vilket betyder att min spegel och byrå måste flyttas lite. Slänger upp bilder sen!


Mr Brännässla

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

2011-11-24   22:58:23


Kvällen har spenderats på Bistro Hijazz med Lollo! Vi körde torsdagsmys med ett glas vin och cool musik av Louisa Lyne och hennes polare. Typ judisk folkmusik, jag har aldrig hört något liknande. Hon sjöng på ett språk som heter jiddisch som tydligen är ett gammalt germanskt språk som talas av judar. Tänk en blandning av tyska och polska ungefär! Riktigt häftigt hur som helst. Kramades lite med Robin också, det var länge sen! Mycket bra kväll! Nu ska jag krypa ner för 8.15 imorgon är det dags för sista seminariet i rättshistoria.

One Direction!

2011-11-24   10:55:01
Igår släppte sockersöta pojkarna i One Direction sitt debutalbum Up All Night. Killarna upptäcktes i X-Factor förra året och skapar nu hysteri världen över. När ge gästade Stockholm tidigare i höstas fick polisen kallas in då det blev totalt kaos då tusentals tjejer försökte få tag på 500 eftertraktade biljetter till ett kort framträdande. Videon under har 25 miljoner klick och killarna har över 1 miljon likes på Facebook. Lägg namnet på minnet för personer i branschen spår att Sverige står inför en One Direction infection!

Snälla tomten...

2011-11-24   09:16:00

Det är när jag ser hästar som den här som jag saknar hästarna något otroligt och önskar att jag hade ordentligt med pengar på banken... Så jävla snygg!

The Bright Side

2011-11-23   22:46:04
Jag tycker verkligen ni ska kolla in min härliga kompis Linnéas blogg! Hon pluggar till vardags juridik här med mig i Uppsala men just nu hänger hon nere i Italien en sväng för att lära sig italienska och så. Linnéa är en jäkligt cool brud som man alltid har roligt med och förutom juridiken har vi även ett gemensamt hästintresse.

Linnéa föddes med ett syndrom som heter TAR vilket gör att hon har lite korta och krokiga armar. Nu har hon ju absolut inte låtit detta stoppa henne utan hon kör på i fullt ös! Nu har hon startat något av ett uppror och en rörelse på sin blogg som hon kallar The Bright Side eftersom hon är så less på alla som bara klagar och klagar. Jag håller helt med henne att det gäller att försöka se det positiva i varje situation! Gå in på Linnéas blogg och skriv under du också!

Uppmaningen lyder:
Ryck upp dig för i helvete!!

Se vad som finns runt dig.
Vad du har.
Vad du slipper ha.
Hjälp varandra att hitta det fina i livet.
För det finns positiva saker överallt.
Jag lovar.

Om mig


RSS 2.0