Gott nytt år!

2009-12-31   13:25:35


Gott nytt år mina vänner!
2009 var fantastiskt. Nu ska vi se vad 2010 har att erbjuda!

Kallt var det här!

2009-12-31   11:46:06
Igår var det ytterligare en ganska härlig dag! Dock var det kanske lite väl kallt... Jag plockade på mig alla kläder jag kunde hitta och gav mig av till stallet. Där var jag extra-mamma åt Ebba eftersom Annica har fullt upp med att vara mamma och mormor för tillfället. Det blev en kall men mysig tur. Damen är snart 20 år gammal vilket är ganska mycket för en häst men hon är ofrskämt pigg och glad för sin ålder! Jag satt och travade och var jättenöjd och tyckte hon kändes fin. Inser plötsligt att det går mycket fortare än jag hade tänkt. Trots 17 år som hästtjej var jag alltså grundlurad. Hon kom undan den här gången, men nästa gång är jag redo! Kvällen spenderades med lite hockey och film.

Idag är det nyårsafton! Sista dagen på året 2009. Ska nu hoppa in i duschen och sen ner en sväng på stan. Kvällen spenderas hemma hos Helena och Henrik med lite trevligt folk!

Dagens skratt

2009-12-30   20:03:15


Vad är det för likhet mellan en chokladask och krogen?
Dom i hörnen fulla med sprit blir alltid kvar till sist!

2009

2009-12-30   11:01:36

Året börjar lida mot sitt slut och det är dags att sammanfatta och försöka knyta ihop säcken. För satan vad mycket det är som har hänt!

Skolan
I slutet på förra året fick jag veta att jag kommit in på programmet på riktigt. Har nu klarat av termin två och tre och är plötsligt en bra bit in på utbldningen. Det har varit ganska tufft med mycket att läsa men jag har också lärt mig massor. Jag fastnade nu under hösten lite speciellt för familjerätten som verkligen är något jag kan tänka mig att jobba med i framtiden. Jag har också träffat några fantasiska människor som jag verklgen hoppas att jag kommer hålla kontakten med  Nu sägs det att det värsta är avklarat och jag ser fram emot vårens prövningar!

Privat
Det har hänt en del! I mars flyttade jag till Uppsala och blev kombo med Mattias. Kändes som ett steg in i vuxenvärlden, jag har ju till och med en egen kaffebryggare! Var också riktigt skönt att slippa pendla till Uppsala nästan varje dag. Firade ett galet Valborg i Uppsala och har hunnit med att se ännu lite mer av vårt avlånga land. Annars har det mesta flytit på och dom första månaderna som 22-åring känns bra. En höjdpunkt var när jag fick träffa mina gamla idoler i Backstreet boys i december.

EMD
Årets första månad kan sammanfattas med Körslaget. Tillbringade samtliga lördagkvällar i studion i Frihamnen. Massa nya vänner, gamla vänner jag fick tillbaka och en hel del intryck. Jag och Linda åkte körbuss och landade i Uddevalla klockan fem på morgonen. Jag har sällan varit så nervös som när vinnaren skulle avslöjas. Vi vet trots allt vilka som var dom rätta vinnarna! Detta följdes av ett par svängar till Leksand och Melodifestvalen. Killarna dansade sig in i finalen. Gött! Finalen av Melodifestivalen gästades och jag och Erika hade finfina platser. Några galna signeringar följde och vännerna i EMD hade plötsligt blivit ännu större. Sommarturné och härliga sommarkvällar. Hösten och vinter har gått i välgörenhetens tecken. En fantasisk julskiva, mysiga julkonserter och en rörande dokumentär. Jag är stolt över dom! Det är fantasiskt att man kan utnyttja sitt kändisskap till att hjälpa andra och alla vi som känner killarna vet att dom verkligen bryr sig.

Nu är jag redo att se vad 2010 har att erbjuda!

 
 
 
 
  
 
 ¨
 
 
 

Rea är farligt!

2009-12-29   16:26:39
Mellandagsrean är faktiskt farlig. Var ner en sväng på stan och kom hem med nya sulor till skorna, en klänning, två bh, ett par trosor och två filmer. Avslutade det hela med en sväng till Systemet för lite vuxendricka. Är jag den enda som tycker det är lite jobbigt att köpa underkläder när det står en snygg kille i kassan? Det är ju sak samma egentligen men ni fattar grejen. Det är ju bara dumt att reagera sådär. Det är ju knappast så att han aldrig har sett en bh tidigare. Ikväll ska jag till Lina och kolla film!

Uppdateringar

2009-12-29   13:31:52

Tänkte bara säga att jag filar på en stor nyårsblogg om mitt år 2009. Släger ut den imorgon.

Har lyssnat in mig på Calle Kristianssons album nu och det är sjukt bra så iväg till affären med er!

Nu ska jag och min fyrbenta lurviga vän ut och leka i snön!

45 från Gävle

2009-12-28   16:30:56

Ytterligare en riktigt skön dag med jullov för hela slanten!

Jag har bott i det här huset i Gävle hela mitt liv fram tills jag flyttade till Uppsala i mars. Lite längre ner på gatan bor en kvinna som heter Lisa Lofors som är författare. Hon hade en stor snäll hund som hette Maja som jag brukade vara ute och gå med när jag var sådär 7-8 år gammal. Lisa är journalist och hon har bland annat vart med och gjort en bok som heter 45 från Gävle. Intervjuer av 45 kända och okända personer födda mellan 1908-1990 som alla bor här i stan. Jag fick äran att vara med och boken gjordes när jag var sju år. Jag hade fint sällskap av bland annat skådespelaren Rolf Lassgård, hockeylegenden Wille Löfqvist och fyrverkeritillverkaren Eje Berglund. Jag bläddrade i boken för ett par dagar sedan och skrattade gott åt alla roliga saker jag sa.

Mamma och pappa vill att vi barn ska se olika länder. Vi har varit till Cypern flera gånger i sommar ska vi till Öland.

Ibland är det jobbigt att vara sju. Man får inte gå så långt hemifrån. Men man får väl ta ett steg i sänder. De är rädda för att något ska hända. Jag skulle nog inte heller låta mina barn gå för långt bort ensamma. Man vet ju inte vad som kan hända. Det skulle ju inte vara så kul att gå hem till någon och se att den var död.

Det är roligt med syskon. Men minsta brorsan springer in i mitt rum ibland och rör till ibland och han lägger aldrig tillbaka grejerna. Då puttar jag på honom lite snabbt och är lite sträng mot honom. Han skriker. Då kommer pappa eller mamma ofta och frågar vad vi håller på med.

Det bästa som hänt mig är att jag lever. Om man inte hade levat hade man ju inte kunnat göra någonting.

Har jag berättat att jag träffat BSB?

2009-12-27   22:19:38

Underbar och älskad av allla

2009-12-27   22:08:17

Det har varit en riktigt lugn och skön dag idag. Har nte gjort så mycket mer vettigt än en dryg timmes snöpulsning med hunden i skogen. När vi hade 30 m kvar till bilen kommer en annan bil som gjort hjulspår precis där vi just gått. Tack för den! I övrigt har det mest varit lugnt. Kollat lite film, hockey och Idol. Nu börjar snart filmen igen!

Easy like a Sunday morning

2009-12-27   11:43:57

Igår kväll var det tv för hela slanten. Kollade in när mina Brynäskillar körde över Frölunda med 5-2 och sen fick juniorkronorna en flygande start i VM när man utklassade Tjeckien med 10-1. Härligt så! Kvällen avslutades med Da Vinci-koden som jag faktiskt inte har sett tidigare. Bra skådisar, en bra story och allt sånt men jag var ändå lite besviken över vissa små detaljer. Tex att en 7-åring skulle klara av att trampa vatten i en brunn "en hel natt". Bara jag som inte tycker det känns helt trovärdigt? Men i det stora hela en helt okej film!

På allmän (läs Björns) begäran ska jag också berätta att min nya dator är en Acer Aspire 4810TG. 14 tum, 8 timmars batteritid och dessutom väger den bara 1,9 kg. Har lekt lite med den nu och den verkar superb!

Nu ska jag fundera lite på vad jag ska hitta på idag. Vad ska ni göra?

Utgång och mellandagsrea!

2009-12-26   18:03:11

Ber om ursäkt för lite dålig uppdatering men har haft fullt upp!

Igår blev jag upphämtad av Lollo och Evve och vi åkte ner till Heartbreak för att ta stämpel. Mötte upp killarna men då hade kassörskan inte kommit än så vi fick vackert vända hem. Bytte om och åt i raketfart och sen gratis buss ner på stan igen. Tog vår stämpel och sen vidare till Mange för lite förfest! Sjukt roligt gäng så vi sjöng Singstar och hade det trevligt. När vi kände oss redo drog vi tillbaka ner på stan. Kön var enorm så det var skönt vi bara kunde glida förbi. Vi spenderade några timmar med att dansa och hälsa på alla dom vänner och bekanta som också var på plats. Sjukt roligt att se så många härliga människor som man inte sett på länge! Vid ett kände jag att det fick räcka så jag tackade för mig och satte fart. Hittade en väldigt full stackars tjej i Slottsparken som vingade fram på höga klackar med öppen jacka. Såg inte helt stabilt ut så jag bestämde mig för att rycka in. Hjälpte tjejen hem till Söder och hon var väldigt tacksam. Jag ska bli precis som du! Från och med imorgon!

Pigg och glad vaknade jag idag upp. På planeringen stog mellandagsrean! Jag, mamma och Oscar åkte ut till Köpis där mamma tog fram plånboken och vips hade jag en ny kofta, en skjortklännng och två nya bh. Tack! Fick med mig en mascara och 4 glas också. En sväng till Elgiganten där jag hittade en superbra dator! Problem bara eftersom den var slut. Jäkla skit liksom. Vidare till MediaMarkt och där fanns samma dator och den var dessutom 500 kr billigare. Ibland ska man ha flyt! Nu sitter jag alltså och leker med min nya leksak!

 

Jul, jul, strålande jul

2009-12-25   10:37:40
Igår var det då julafton om någon mot förmodan missade det. Blev en mycket mysig dag! Lite Pippi på tv (ja jag är 22 men man blir aldrig för gammal för sånna filmer!) och sen insåg vi att knäcken var slut så ställde mig och fixade lite ny sån. All julmaten skulle fixas och plötsligt var det dags för mig att hämtalände upp mormor, farmor och farfar. Vi anlände just in time för Kalle Anka! Efter Kalle var det julmat för hela slantenr. Vi åt och vi åt och vi åt... Hur kommer det sig att man alltid äter för mycket? Sådär så man nästan mår illa sen. Sill, lax, Janssons frestelse och köttbullar är uppenbarligen farliga saker. När vi knappt kunde röra oss var det dags att dela ut julklappar. Fick en hel del roliga saker! En läderjacka, pengar, kläder, presentkort osv. Nöjd tjej! Alla var ju lite småhungriga (not!) så vi passade på att fika en gång till också. Vid nio körde jag hem mina söta släktingar och sen blev det slappa och lite film. Nu är jag redan igång. Ska dumpa bror och bror vid Köpis och sen åker jag till stallet för ytterligare en sväng med Bernie.


Farfar är 87 år gammal men han blir nog aldrig vuxen!

God jul!

2009-12-24   11:43:00

God jul mina vänner och alla ni andra! Hoppas ni får en riktigt härlig jul vart ni än är och vad ni än har för er. För min del blir det en väldigt klassisk jul. Julklappar, lite släkt och massa massa mat. Klockan tre blir det Kalle Anka som vanligt även fast man kan den utantill. Men det hör ju liksom till. Puss och massa kramar till er!

Jag viskar en bön

2009-12-23   23:50:23
Allting gnistrar, allt är tyst.
Över vita gator som snön har kysst.
Barnen leker på bakgården.
Allt andas förväntan, i vinternatten.
Och stjärnorna glittrar på himmelens rund.
O, hela livet ryms i just denna stund.

O, jag viskar en bön i natt.
För dom som inget har.
För dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks.
Jag viskar en bön i natt.
För alla dom som väntar.
För dom som har tappat hopp.
För alla där ute som längtar.

Alla sover nu, alla utom jag.
Jag hör änglars steg på vårat tak.
Vi har haft sån tur, som många goda år.
så många chanser, som en männ'ska kan få.
och mitt hjärta har fyllts av stllhet och frid.
något tändes i natt, som räcker ett liv.

O, jag viskar en bön i natt.
För dom som inget har.
För dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks.
Jag viskar en bön i natt.
För alla dom som väntar.
För dom som har tappat hopp.
För alla där ute som längtar.

Så viskar jag en bön.

Dan före dopparedan!

2009-12-23   18:44:27
Det var riktigt mysigt att vara tillbaka på hästryggen igår! Min stora söta klump skötte sig fint och vi fick sällskap av Annica på Ebba och Sandra på B&W. Blev lite ändrade planer när det stog en timmerbil i vägen som höll på med timmer och inte såg oss. Vi vände och eftersom Bernie är lite bakrädd markerade han det hela med att galoppera på stället/studsa fram. Att han aldrig lär sig... Annars var allt lugnt. Lite smått träningsvärk idag faktiskt och upptäckte att man blir trött i fotlederna av att trampa ner hälarna. Något jag aldrig upplevt tidigare.

Idag har det varit fix-dag! Vi har städat, tagit fram tomtar och tagit in granen. Pappas kompis Micke säljer granar så han fixade en finfin till oss. Den är galet tät och jättefin så vi körde bara på röda kulor och ljus i år. Ibland är ju less more som det så vackert heter. Har hunnit med en prommis med vovven. Nu ska dom sista klapparna slås in, knäcken lagas och sen blir det tv och mys resten av kvällen!

Om mig


RSS 2.0